Viktorka se chystá na domácí premiéru, na Seifertku přijede v neděli Líšeň

26. 7. 2024 | Wear

Neděle 10:15. Po letní pauze se s blížící se tradiční fotbalovou hodinou opět začne plnit prostor před branami stadionu na Seifertově ulici žižkovskými fanoušky. Fotbal nám chyběl všem, natěšení je veliké, počasí bude nádherně letní a tak nic nebrání tomu, abychom se na tribunách sešli v co největším počtu. Viktorka vstoupila do nové sezóny remízou na hřišti Varnsdorfu a o rozmnožení bodového konta se bude snažit i v prvním domácím utkání, ve kterém přivítá brněnskou Líšeň.

Svěřenci trenéra Valachoviče sehráli v rámci letní přípravy sedm duelů, v nichž se z výhry radovali pouze v utkání s druholigovým rakouským Hornem (5:2). Hned čtyřikrát se Marvani rozešli se soupeři smírně (Zlín 0:0, Baník 2:2, Skalica 2:2, FAC Vídeň 1:1) a sklonit se museli pouze před Jihlavou (1:3) a v generálce před Al Sharjah ze Spojených Arabských Emirátů (1:3). Do nového ročníku Chance Národní Ligy vstoupila Líšeň domácí bezbrankovou remízou s exligovým Zlínem. V zápase svého soupeře přestřílela, od 55. minuty hrála přesilovku, ale na tři body to nestačilo. Utkání odehrál náš soupeř v této sestavě :

Vajner – Ilko, Jeřábek, Jokovič, Lutonský – Sedlák – Dudl (81. Vlasák), Polášek (72. Aldin), Dziuba, Sokol (72. Rolinek) – Silný (87. Raab)

Hodnocení trenéra Valačhoviče pro klubový web :

„Na Zlín jsme se připravovali velice pečlivě. Sestavu jsme odhadli až na jednoho hráče přesně. Počítali jsme s tím, že bude hrát Vukadinovič. Zlín má kvalitní tým. Pro standardní situace jsou nebezpeční vysocí hráči, věděli jsme o dlouhém autovém vhazování. Naši hráči úkol splnili. Včetně toho, že jsem levou stranu nabádal, aby hrála co nejvíce kolmo a zatěžovala pravého obránce Reitera, který musel sahat k faulům. Po jeho vyloučení jsme zápas otočili. Míče létaly v šestnáctce soupeře, ale bez gólového efektu. Před zápasem bych bod bral, teď mám smíšené pocity, protože jsme mohli vytěžit z utkání více.“

Novými tvářemi v kádru Líšně jsou obránce Václav Dudl (kterého si fanoušci pamatují i z dresu Viktorky), zkušený slovenský zadák Pavol Ilko, nebo záložník Marek Mach z Prostějova.

Se soupeřem jsme se střetli zatím 9x a pouze v jednom případě jsme odcházeli ze hřiště se sklopenými hlavami (2021/22, 1:3). V šesti případech jsme se radovali z vítězství, dvakrát skončilo utkání nerozhodně. Stoprocentní byli Viktoriáni v uplynulé sezóně, když po výhře na Seifertce (3:1) uspěli i v jarní odvetě (1:0).

Zápas 2. kola ChNL má na Žižkově výkop v neděli, 28. července, v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Pechanec s asistenty Pečenkou a Kotalíkem.

Fanoušky bude u vstupu vítat pravý žižkovský harmonikář, který jim zpříjemní příchod na stadion krásnými písničkami a na fanoušky bude čekat ještě několik překvapení. Novinkou bude např. roznos piva na tribuny, což, jak věříme, v tomto horkém počasí Viktoriáni ocení. Navíc se budou moci věnovat hře a ke stánku si zajdou až o poločase.

Tradičně nezapomínáme ani na malé Žižkováky, pro které nachystáme v parku Radost u stadionu naše nafukovací fotbalové hřiště, skákací hrad a znovu jim přivezeme i velké nafukovací skákací popelářské auto, které mělo u dětí velký úspěch při loňských výročních oslavách. Vstup na všechny skákadla je, samozřejmě, zdarma. A zatímco budou ratolesti dovádět, mohou se maminky občerstvit v naší spřátelené kavárně, která je v parku umístěna v ikonickém londýnském doubledeckeru.

Doporučujeme fanouškům využít online předprodeje na stránkách klubu, vstupenky můžete zakoupit ZDE.

Čekání je u konce, v neděli opět bude znít stadionem to naše - DĚTI MOJE, HRR NA NĚ! Tak si to nenechte ujít!



logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body

1. 10. 2024

Ve středeční dohrávce chce Viktorka proti ostravským mladíkům potvrdit výhru s Opavou