Chceme pokračovat v tom, co jsme na Viktorce na jaře úspěšně nastartovali, říká v letním rozhovoru Pavel Hoftych

1. 7. 2024 | Wear

Spolu s trenérským štábem poskládal v zimě tým, se kterým pak zachránili na Žižkově druhou ligu. V letní pauze v něm provedl zatím jen drobné změny a už vyhlíží start nové sezóny. Se sportovním ředitelem, Pavlem Hoftychem, jsme si povídali o průběhu přípravy, posilách, i zájmu Zlína.

Pavle, máme za sebou první dva týdny přípravy a první tři zápasové testy. Co nám duely s ligovými týmy ukázaly?

V první řadě musím pochválit tým za přístup a poctivost v tréninku, tam jsme opravdu spokojeni. Pokud jde o zápasy, vezmu to postupně. Duel s Teplicemi byl typickým utkáním po pěti dnech tréninku, domácí byli o něco lepší, ale i my jsme tam měli zajímavé pasáže a možnosti. Souboj s Jabloncem byl z naší strany velmi povedený, vykombinování, rychlý přechod nahoru, to je hra, která by nám mohla svědčit. Z mého pohledu měl tento zápas velmi dobré parametry. Proti Budějovicím už jsme působili unaveně, hráli jsme na můj vkus moc komplikovaně a pomalu. Ale jak říkám, je to jen příprava, ta má svá specifika.

Pojďme k posilám. Nejvíce se asi řešil odchod gólmana Bajzy, bude Martin Melichar adekvátní náhradou?

Bajzič byl důležitým a nosným článkem sestavy, o tom se nemusíme bavit. Melichar od prvních minut ukazuje, že bude kvalitní náhradou a věřím, že v bráně nás bota tlačit nebude.

Do pole přišli Necid, Gembický a Fišl.

Pokud jde o Necida, s tím přišla velká zkušenost. Stejně jako Sodoma s Toulou je Tomáš vyloženě soubojový typ a mužstvo se s nimi bude muset v tomto směru sladit. Gembický má zkušenosti z ligového Liberce, sám jsem ho měl v týmu v době, kdy přecházel z dorostu, je to běhavý hráč, který už stihl nasbírat dostatek zkušeností. Fišl hrával poslední tři sezóny pravidelně, levonohý obránce, těch není nikdy dost.

Tím je výčet letních posil uzavřen?

Uvažujeme ještě o jednom jménu, jde o rychlostní typ na kraj, ale zatím nebudu specifikovat, uvidíme. Jinak toto posílení považuji za dostatečné, v podstatné míře budeme spoléhat na hráče, kteří úspěšně zvládli jarní část minulé sezóny.

Co mladí?

Trénují s námi Rulf a Wesolowsky. Rulf je žižkovský odchovanec, Wesolowsky přišel do dorostu. Oba dva mají kvalitu na to, aby pokračovali s týmem i v podzimní části. Jak si řeknou o svoji šanci, to je jen na nich, ale osobně v nich určitý potenciál vidím.

A bratři Retové?

Kluci si prošli určitým tréninkovým procesem a je na čase, aby jej zúročili. Do druhé ligy je to velký skok, ideální mi přijde, aby začali hrát pravidelně ČFL, popř. divizi. I proto jsou teď na testech v Příbrami a budeme řešit hostování. Pro kluky i pro Viktorku je důležité, aby měli herní vytížení a pravidelně hráli na vyšší úrovni, než jakou mají zápasy našeho béčka v přeboru.

Pavle, v posledních dnes se objevily spekulace o tvých námluvách se Zlínem, pojďme to objasnit.

Můj vztah ke Zlínu je všem dobře známý. Za Zlín jsem hrál a později jsem tam trénoval mládež, béčko i první tým. S panem Červenkou mě pojí dlouhodobé přátelské vztahy. Už během jara jsem měl několik nabídek ke trénování a v pravidelném kontaktu jsem i se Zlínem. Ale na Žižkově jsme udělali za poslední měsíce kus práce a s Milanem Richterem jsme si dali slovo, že v tom budeme společně pokračovat. Proto varianta jít do Zlína na plný úvazek nepřipadala v tuto chvíli v úvahu. Takže abych to ujasnil, pro Žižkov pracuju na full time a s panem Červenkou máme dohodu, že když bude zájem, občas ve svém volném čase vypomohu poradenským hlasem.

Pavle díky za rozhovor, přeji kvalitní zbytek přípravy a dobrý vstup do nové sezóny.


logo logo
přát., Příprava, st 3. 7. 2024

FSC Zwickau

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

1:4
logo logo
přát., Příprava, st 10. 7. 2024

FC Strání

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

17:30
29. 6. 2024

Gólovou explozi Dynama mírnil v jihočeské výhni Soda

28. 6. 2024

Duel s Budějovicemi s pikantní příchutí, v Lišově se postaví kouči Niklovi jeho syn Matouš

25. 6. 2024

Severní Čechy Viktorce svědčí, z duelu s ligovým Jabloncem veze na Žižkov remízu

25. 6. 2024

Po D8 si zkusíme i D10, k druhému přípravnému zápasu cestuje Viktorka do Jablonce