Viktorku čeká duel na hřišti lídra. Muleme načne proti krajanům v dresu Vyškova druhou žižkovskou stovku

6. 10. 2023 | Wear, foto : MFK Vyškov

Kádr plný zahraničních hráčů, nejlepší druholigový útok, stoprocentní úspěšnost v domácím prostředí a aktuální první místo v tabulce. To je stručná, ale naprosto výstižná vizitka našeho sobotního soupeře. Viktorku čeká ve 12. kole F:NL výzva jako hrom, ale na drnovický trávník pocestuje s odhodláním připravit domácím první letošní ztrátu na jejich stadionu.

Vyškovští navázali na parádní loňskou sezónu a i do té letošní vlétli jako uragán. Čtyři výhry a jedna remíza v úvodních pěti kolech je katapultovaly na první příčku a na té se vyhřívají i po první třetině soutěže. Majitelům se vyplácí sázka na africko-francouzskou ofenzívu a soupeři zatím hledají klíč na mezinárodní sestavu Vyškova marně. Na podzim se to podařilo zatím jen Chrudimi (2:1) a blízko byl i v uplynulém kole Varnsdorf. V Kotlině vyválčil Vyškov bod za remízu 1:1, kterou mu naservíroval až vlastní gól domácího Kouřila.

Utkání proti Varnsdorfu odehrál Vyškov v této sestavě :

Stejskal – Ilko, Lahodný (46. Falta), Musa, Štěpánek – Eneme, Metsoko – Kanakimana, Souaré (18. Němeček), Bayo – Diallo (65. Vintr)

Na hřišti se tak v dresu našeho sobotního soupeře objevili hráči ze sedmi zemí. Česka, Ugandy, Francie, Rovníkové Guinei, Slovenska, Burundi a Toga. O plných 15 branek z celkových 24 se postarali útočníci, nejlepším střelcem Moravanů je

se 7 góly Metsoko. Na straně Viktorky je po karetním trestu opět připraven Isaac Muleme, kterému se při příchodu do Česka asi ani nesnilo o tom, že se v utkání potká se dvěma krajany. Bayo i Musa navíc patří ke stálicím sestavy trenéra Kameníka. Pokud jde o historii vzájemných zápasů, ta je velmi krátká a pro Žižkov nikterak lichotivá. Jediné dva duely odehráli soupeři v předloňské sestupové sezóně a v obou tahal za delší konec Vyškov. Po podzimní vysoké domácí prohře na Seifertce (1:4) neuspěli bíločervení ani v jarní odvetě (1:2), kdy o prohře družiny kouče Pulpita rozhodla vlastní branka Soungoleho v samém závěru zápasu.

Viktoriáni cestují na Moravu povzbuzeni šňůrou tří utkání bez prohry a udělají vše pro to, aby pokračovala i po sobotním zápase. Ten má na drnovickém stadionu výkop v 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Karel Rouček.

Přijeďte Viktorku povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit