Nabitý žižkovský týden. Ve středu pohár, v neděli přijede na Seifertku pátá Vlašim

22. 8. 2023 | Wear, foto : FK Jiskra Ústí nad Orlicí

Úvodní termín prvního kola domácího poháru odplavila před dvěma týdny voda a tak se Viktoriáni vydají na východ Čech na druhý pokus ve středu. A už čtyři dny po Mol Cupu přivítají v sedmém kole druhé ligy na domácím stadionu dosud neporaženou Vlašim.

Viktorka se do Ústí nad Orlicí vrací po pěti letech, z tehdejšího kádru, který vybojoval vítězství 1:0 (V. Mareš), nenaskočí do středečního zápasu již nikdo. Duel pamatují jen hrající asistent béčka, Josef Bazal a stoper Ondřej Žežulka, který na podzim hostuje ve Velvarech. Před pěti lety sledovali diváci na stadionu na Zborovské napínavý duel, ve kterém byli domácí Žižkovu nepříjemným soupeřem a bojovali až do konce. Zajímavostí zápasu bylo, že postup vychytal Viktorce tehdejší trenér našich gólmanů, Václav Winter.

Jiskra obsadila v loňské sezóně v divizní skupině C druhé místo za rezervou Liberce. V novém ročníku má zatím stoprocentní bilanci a ve třech vítězných zápasech (Benešov 2:0, Turnov 2:0, Vysoké Mýto 1:0) dosud neinkasovala.

Zápas 1. kola Mol Cupu má na stadionu v Ústí nad Orlicí výkop ve středu, 23. srpna, v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Adam Trska. Vítěze duelu čeká ve druhém kole tým Povltavské fotbalové akademie.


Po poháru si fanoušci odpočinou od fotbalu jen čtyři dny a již v neděli přivítáme na Seifertce v dalším mistrovském utkání středočeskou Vlašim. Tým od bájné hory Blaník odstartoval do své patnácté druholigové sezóny v řadě a do třetí s podporou pražské Slavie. Ta dodala, formou hostování, do Vlašimi v létě hned šest nových tváří, které doplnili další čtyři nováčci z dalších klubů. Deset posil vyvážilo deset odchodů a trenér Hyský tak skládal pro aktuální ročník prakticky nový tým. A podařilo se mu to, nejspíše, slušně, Vlašim na podzim dosud neprohrála, ke čtyřem remízám v řadě přidala v posledních dvou kolech výhry nad Prostějovem (1:0) a Příbramí (3:1) a s deseti body se propracovala již na páté místo.

Utkání proti Příbrami odehrála Vlašim v sestavě :

Vágner - Labík, Breda, Kričfaluši, Heppner - Šubert (79. Toula), Nogha (46. Dostál), Onije, Šimeček (46. Biegon), Šmiga - Singhateh (84. Janda)

Nepočítáme-li zimní přípravný duel v Nymburce, utkaly se oba týmy naposledy v předloňské sestupové sezóně a v obou případech se radovali Středočeši. Po podzimní jasné výhře na domácím trávníku (3:0) dokázali naplno bodovat i v jarní odvetě na Seifertce (2:1).

Na lavičce Vlašimi najdeme i dvě dobře známé tváře. Asistentem kouče Hyského je dlouholetý kapitán Viktorky, Miroslav Podrazký a dohled nad gólmany má od července na starosti další exviktorián, Václav Winter.

Zápas 7. kola F:NL má na stadionu na Seifertově ulici výkop v neděli, 27. srpna, v tradičních 10:15.

Těšíme se na vás na tribunách!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!




logo logo
28. kolo, F:NL, ne 12. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Varnsdorf

1:1
logo logo
29. kolo, F:NL, ne 19. 5. 2024

FC Vysočina Jihlava

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

17:00
8. 5. 2024

Viktorka dvakrát udeřila z závěru zápasu a z Brna veze důležité vítězství

8. 5. 2024

Viktorka oslaví Den vítězství na Moravě duelem se Zbrojovkou

5. 5. 2024

Viktorka pokořila vyškovskou zahraniční legii a připisuje důležité body

2. 5. 2024

Viktorku čeká v neděli výzva, přijede Vyškov pokukující po prvním fleku