Přípravky byly letos v náborech velmi aktivní

10. 10. 2016 | Redakce

Stejně jako v minulém roce připravil úsek přípravek našeho klubu v průběhu května až září sérii náborových a prezentačních akcí. Cílem akcí bylo vytipovat a oslovit talentované děti v našem regionu a následně jim nabídnout zapojení do našich družstev přípravek a tím je jak množstevně, tak i kvalitativně posílit. Druhým a neméně důležitým cílem byla propagace klubu a fotbalu mezi obyvateli Prahy 3 a okolí.

Pohár Františka Josefa I. a ukázky fotbalu na MŠ Praha 3

V rámci oslav Městské části Prahy 3 výročí povýšení Žižkova na město se v květnu již potřetí konal fotbalový turnaj „O pohár Františka Josefa I.“ pro děti z mateřských a základních škol Prahy 3. Pořadatelem byla tradičně MČ Praha 3 ve spolupráci s naším klubem. Upoutávkou na turnaj byla i série ukázkových hodin fotbalu ve vybraných MŠ, které vedli trenéři přípravek našeho klubu. Během 10 dní trenéři M.Papírník., M.Mrukwia, J.Brejcha a T.Fojtek seznámili více než 60 dětí s fotbalovým tréninkem. Vlastního turnaje se zúčastnilo devět mateřských a šest základních škol. Nejlépe si vedli MŠ Pražačka (vítěz), MŠ Libická a MŠ Vozová, mezi základními školami pak ZŠ Perunova (vítěz), ZŠ Jaroslava Seiferta a ZŠ Jeseniova. Je velkým pozitivem, že řada šikovných dětí, kteří se zúčastnili tohoto turnaje se během několika dní objevila na trénincích našich přípravek.

Dny s fotbalem v Satalicích

V neděli 4.září odpoledne jsme se zúčastnili „Dne sportu“ ve Sportareálu v Praze-Satalicích, kde v předchozích sezonách působily naše dorostenecké týmy. Více jak stovka dětí s rodiči si měla možnost vyzkoušet fotbalové dovednosti a získat informace o fungování naší mládeže. Vzhledem k umístění našich žákovských družstev na různých místech Prahy 9 to byla cesta, jak nabídnout i dalším dětem možnost působení u nás a také ukázat, že nejsme pouhým klubem z centra města. 8.září jsme pak pokračovali „Dopolednem s fotbalem“ určeným pro MŠ Prahy 9. Opět více jak sto dětí se pod vedením našich trenérů seznámilo s fotbalem a dostalo tak nabídku na aktivní trávení svého volného času v našich řadách. Na akci se podílel trenérský tým ve složení J.Brejcha, A.Šmíd, Vl.Straka a M.Papírník st. spolu s našimi hráči přípravek ročníků 2007 a 2008.

Fotbalové odpoledne s Ulitkou

V průběhu července a srpna pořádal rodinný klub Ulitka, což je volnočasové sdružení rodin s dětmi působící již řadu let na Praze 3, sérii sportovně orientovaných příměstských táborů pro děti. Jedno odpoledne bylo vyhrazeno fotbalu a to v areálu na Vítkově, kde naši trenéři přípravek ve spolupráci s lektory příměstských táborů dali možnost asi dvaceti dětem předškolního věku ochutnat ukázku fotbalových dovedností a tím jim představit Viktorku. Spolupráce s Ulitkou pokračovala i na „Jarmarku volnočasových aktivit Prahy 3“, kde jsme náš klub prezentovali ve společném stánku s tímto sdružením.

Festival Sporťáček

Již druhým rokem a letos i s vlastním stánkem se prezentovala Viktorka na akci pořádané v Braníku ve sportovním komplexu Hamr v rámci patrně největšího „veletrhu“ sportovních aktivit pro mládež konaných v Praze. Stanoviště jsme měli uprostřed fotbalového městečka složeného ze stánků dalších pražských klubů a PFS. Akce se vedle trenérů přípravek (J.Brejcha, P.Louč, T.Běhavý, M. Papírník ml., M.Papírník st.) aktivně zúčastnili hráči a rodiče z týmu U10. Náš stánek během sobotního odpoledne navštívilo více jak 150 zájemců o fotbal s rodiči, měli možnost si spolu s našimi hráči vyzkoušet své fotbalové dovednosti a dozvědět se více o možnostech působení ve Viktorce.

Měsíc náborů

Akce pořádaná v rámci celostátní kampaně FAČR „Měsíc náborů“ se konala na hlavním stadionu Viktorky na Seifertově ul. ve čtvrtek 22.9.2016. Byly osloveny všechny MŠ a ZŠ na Praze 3 a i některé další z přilehlých lokalit Prahy 2,8,9 a 10 dle současné spádovosti našich hráčů přípravek. Celkově bylo osloveno 35 ZŠ a 55 MŠ. Akce se aktivně zúčastnila většina trenérů přípravek a ml.žáků včetně vedení mládeže a rovněž rodiče stávajících hráčů pod vedením vedoucí týmu U10 Jany Smolíkové. Náboru se účastnili i hráči z A mužstva Viktorky Vojta Engelmann, Jakub Trýzna, Tomáš Egert, Vojta Šandera a nechyběl ani trenér Zdeněk Hašek, kteří spolu s asistujícími hráči přípravek pomohli vytvořit most mezi účastníky, trenéry a klubem. Celkově lze hodnotit akci jako velmi povedenou, protože již v období jednoho týdne po náboru se vybrané děti zapojily do tréninku. Řada dětí se připojila k našim tréninkům i během následujících dní. Jednalo se o děti, které se nemohli zúčastnit náboru z důvodu pracovní vytíženosti rodičů, nicméně ohlas informační kampaně je také přivedl mezi nás. Poděkování za spolupráci patří i zástupcům PFS Luboši Zákostelskému a Janu Gruberovi za účast na akci.

A na závěr pár komentářů a ohlasů...

Jiří Brejcha, šéftrenér úseku přípravek: „Myslím, že se za poslední rok povedlo dostat Viktorku více do podvědomí rodičů i dětí a ukázat jim, že fotbal je krásná hra, což bylo hlavním smyslem akcí. Jsem rád, že se povedlo dát dohromady partu lidí, co se o akce stará. Moc bych jim chtěl poděkovat za spolupráci. Na druhou stranu je vidět, že se musíme i nadále zlepšovat, například v materiálním zázemí těchto aktivit“.

Marek Papírník, trenér přípravky U8 (r.2009): „Díky souboru akcí se dal dohromady dobrý tým ročníku 2009, ale i další ročníky 2010 a 2011 vypadají docela dobře založeny. A to, že hráči přicházející z náborů a akcí typu Sporťáček patří již dnes mezi opory našeho týmu, které se úspěšně utkávají i s velkými kluby jako je Slavia či Bohemka, potvrzují smysl těchto akcí“.

Richard Foist, otec Tomáše Foista (hráč přípravky U10): „Na Viktorku jsme přišli se synem loni na nábor. Zaujala nás atmosféra a pozitivní přístup trenérů. Tak jsme to zkusili… A nyní po roce jsme rádi, že jsme se tak rozhodli.“

Richard Koukal, hráč přípravky U10: „Na Viktorku na fotbal chodím už od tří let, loni jsem za ni začal hrát spolu se svým bráchou Markem, kterému je šest. Máme fajn trenéry i partu kluků“.

Jan Gruber, marketingový manager PFS: „Akce, kterých jsem se osobně zúčastnil, tj. nábory a Sporťáček byly velmi dobře připravené a zorganizované. Je dobře, že v tradičním klubu jako Viktorka Žižkov je takto dobře postaráno o získávání těch nejmenších fotbalistů a fotbalistek.“

Pavel Ondračka, sportovní ředitel mládeže: „Chtěl bych hlavně poděkovat všem trenérům a rodičům, kteří se letošních akcí zúčastnili a pro klub odvedli kus práce. Dělali to ve svém volném čase a za to jim patří velký dík. Výsledek jejich snažení je vidět při pohledu na stále se zvětšující počty dětí, které máme v přípravkách. Dnes je jich více než sto, což nebývalo zvykem. Tento „koktejl“ jak si to dovolím nazvat, různých náborů a propagačních akcí se ukázal jako velmi efektivní. Doufám, že jsme našli správnou cestu pro další rozvoj mládeže ve Viktorce“.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže