Viktorka má v Ústí první mečbol k potvrzení vítězství ve skupině B

12. 5. 2023 | Wear

Počty jsou to jednoduché. Případná výhra na hřišti Army zajistí Žižkovu definitivně konečné první místo ve skupině B v letošním ročníku ČFL a jistotu baráže. To však nic nemění na tom, že se svěřenci trenéra Horňáka připravovali na utkání celý týden stejně svědomitě, jako na všechna předešlá. Navíc ústecký stadion není právě destinací, kde by se Viktorce dvakrát dařilo, naposledy jsme zvládli obrat domácí o tři body před dlouhými šesti lety.


Když se oba týmy utkaly před rokem naposledy, byla bezgólová remíza labutí písní pro oba. Viktorka i Ústí se v létě z druhé nejvyšší soutěže poroučely o patro níž do amatérského fotbalu a bylo jasné, že o návrat se letos bude moci poprat pouze jeden z nich. Průběh sezóny pak jasně ukázal, že Severočeši musí případné postupové ambice nechat až na další roky. Popravdě, poslední výsledky přidělávají kouči Raszykovi spíše vrásky. Arma nevyhrála už šest utkání v řadě, z osmnácti možných bodů získala pouze tři za remízy s Chlumcem, Mostem a Mladou Boleslaví a postupně se propadla až na desáté místo pouhých pět bodů nad sestupové příčky. Ústí má jeden z nejmladších kádrů v ČFL, na jeho soupisce převládají fotbalisté s datem narození po roce 2000.

Remízové utkání v Mladé Boleslavi (2:2) odehrál před týdnem soupeř v této sestavě :

Plachý – Stružinský (74. Mayerhofer), Hudec, Zárybnický (80. Kubín), O. Černý – Kolařík (90. Klimt), Jiránek, Čítek, Cantin (90. Jungmann) – D. Černý, Benda (90. Zůza).

Viktorka, věříme, dala v zápase s Kolínem zapomenout na nepřesvědčivé výsledky a výkony z předchozích utkání a po výhře 2:0 se opět naladila na vítěznou notu. Trenér Horňák bude mít k dispozici kompletní kádr, postrádat bude pouze rekonvalescenta Březinu.

Zápas 26. kola má na Městském stadionu v Ústí výkop v sobotu, 13. května, v 10:30 a jako hlavní jej bude řídit sudí Šulcová.

Udělejte si pěknou sobotu a přijeďte Viktorku povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!





logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině

18. 4. 2024

Předprodej na Chrudim v plném proudu, kup vstupenku a přijď fandit Viktorce!