Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024 | Wear, foto : MFK Chrudim

Pořádná výzva čeká tým kouče Marka Nikla ve 12. kole ChNL. Na hřišti za vodojemem se postaví vedoucímu týmu tabulky a štice letošního ročníku, fotbalistům Chrudimi. Ti zatím posbírali plných devět výher a jednu remízu a o skóre vedou druhou ligu před favorizovaným Zlínem.

Jediné zaváhání přišlo hned ve druhém kole, ve kterém nechala Chrudim všechny body ve Vlašimi (0:2), ale potom už se východočeský stroj rozjel naplno. 27 bodů za devět výher a jeden za plichtu s Táborskem je parádní vizitka a není divu, že náš sobotní soupeř prožívá nejúspěšnější podzim ve své historii. Drobnou kaňkou je vystoupení v MOL Cupu, ze kterého se Chrudim pakovala hned v prvním kole po prohře ve Vysokém Mýtě (0:1), ale to při současné euforii zcela jistě nikoho z fanoušků netrápí. Poslední dvě kola odehrála družina trenéra Tichaie na Moravě a obě zvládla bravurně. Tři body a čisté konto přivezla nejprve z Líšně (2:0) a podobný lup se jí povedl i ve středu v Drnovicích, kde přejela Vyškov (3:0).

Tento duel odehrála Chrudim v sestavě :

Šerák – Kozojed, Toml, Skwarczek, Kutík – Šimek (88. Leitner), Řezníček (C) – Hrubeš (77. Kejř), Bauer (77. Wehowský), Holub (46. Kosek) – Černý (73. Vácha)

Diváci v sobotním dopoledni uvidí nejen souboj žižkovské obrany se suverénně nejlepším druholigovým útokem (25 branek), ale i konfrontaci dvou nejlepších střelců soutěže. Tomáš Necid má na svém kontě osm gólů, domácí Látal jen o jednu trefu méně. V obraně našeho protivníka vedle sebe nastupují i nedávní Viktoriáni, bek Jan Kozojed a stoper Martin Toml.

Žižkováci pocestují na východ Čech v plné síle a s touhou odčinit nepříjemné klopýtnutí s béčkem Ostravy. Čeká je však náročný duel a k jeho úspěšnému zvládnutí budou potřebovat i hlasivky svých věrných příznivců, proto věříme, že si vás na útulný chrudimský stadionek najde cestu co nejvíce.

Zápas 12. kola ChNL má výkop v sobotu, 5. října, v 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Kotala s asistenty Kotíkem a Mikeskou.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!.


logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body

1. 10. 2024

Ve středeční dohrávce chce Viktorka proti ostravským mladíkům potvrdit výhru s Opavou