Opět prohra 0:1. Sedmnáctka dojela v derby proti Motorletu na příliš mnoho nevynucených ch

5. 10. 2016 |

Mladší dorost Viktorie Žižkov výsledkově nezvládl ani druhý domácí zápas v řadě – navíc se stejným výsledkem. Na hlavním stadionu klubu v Seifertově ulici sedmnáctka podlehla Motorletu 0:1 a po sedmi odehraných zápasech je šestá.

Měl to být svátek, vždyť kluci ročníku 2000 dostali možnost zahrát si na hlavním stadionu Viktorie Žižkov vůbec poprvé v životě. Prostředí velkého fotbalu však nakonec zapůsobilo paradoxně pozitivněji na soupeře, který projevil větší touhu po vítězství a nakonec byl odměněn vítězným gólem.

Hlavním problémem domácích bylo, že nedokázali herně navázat na povedené utkání s Táborskem. Tentokrát jim kombinace ani rychlý přechod do útoku nefungovaly, výkon hráčů v červenobílých dresech torpédovala především slabá rozehrávka, která vedla k častým a laciným ztrátám míče.

Motorlet naopak trpělivě čekal na každé zaváhání a snažil se vyrážet do rychlých brejků. Jeho hráče navíc zdobila i příkladná bojovnost a zápal, ve většině osobních soubojů měli navrch.

Zřejmě zlomovým okamžikem celého zápasu byla šance Jana Tesaře v prvním poločase. Žižkovský kanonýr šel sám na branku, jenže své sólo zakončil slabou a špatně umístěnou střelou přímo do brankáře, kterého ani nedonutil k nějakému těžkému zákroku.

Případný vedoucí gól mohl totiž nervózní viktoriány uklidnit, jenže ti místo toho i po přestávce pokračovali v nepřesném a rozháraném výkonu. Vše vyvrcholilo zbytečnou chybou ve středu pole, po níž hosté dokonale sehráli rychlý protiútok, který s přehledem zakončil bývalý hráč Žižkova Jakub Svoboda.

Byť zbývalo ještě dost času na odvrácení porážky, viktoriáni už se na gólovou odpověď ani přes četná střídání nezmohli.

„Bylo to zajímavé, jsem rád, že nám klub umožnil zahrát si na hlavním stadionu, pro kluky to bylo velmi motivující. Bylo to vidět na jejich nasazení i tempu utkání,“ uvedl žižkovský trenér Radek Bejbl. „Mě mrzí hlavně to, že jsme se podruhé střelecky neprosadili. V této kategorii se chyba obvykle stane a tu naši soupeř už ve druhém zápase za sebou potrestal. Spousta našich kluků zaslouží pochvalu, ale jsou i tací, ke kterým musíme být kritičtí, protože zaostávají za svými možnostmi.“

Příští zápas odehraje Viktoria Žižkov U17 v sobotu 8. října na hřišti dvanáctého Sokolova (10:15).

8. kolo ČLD U17 skupina B

VIKTORIA ŽIŽKOV – MOTORLET PRAHA 0:1 (0:0)

Branka: 57. Svoboda. Rozhodčí: Lafek – Volák, Slavík. ŽK: Václavík, Křižka, Hobza (všichni MOT). Diváků: 150.

Žižkov: Konečný – Kaisler, Pařízek, Machač, Bohdan (70. Kotlín) – Livora (60. Chytra), Studený (75. Sommer), Bejbl – Lanc (41. Hradil), Tesař, Šimůnek.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže