Vakcína Vavruška má v covid době lepší účinnost, než preparáty farmaceutických gigantů. Teď ji v derby otestuje pražská Dukla.

27. 11. 2020 | Wear

Farmaceutické firmy se předhánějí v úspěšnosti vyvíjených vakcín, které atakují hranici 95%, ale sportovní úsek Viktorky naordinoval svému týmu medicínu, která má zatím 100% účinnost. Nese jméno David Vavruška a teď její kvalitu přijede na Prosek otestovat už třetí dobrovolník, pražská Dukla.

        V předchozích dvou případech zafungovala vakcína naprosto spolehlivě a s Líšní i Varnsdorfem bral Žižkov plný počet bodů. Navíc se projevily i vedlejší účinky léku - oku lahodící herní projev. Pořád jsme ale na začátku klinických testů. Dalším, kdo sílu souboru Davida Vavrušky prověří, bude v sobotním derby pražská Dukla. Zdá se, že na našeho soupeře si zákeřná nemoc zasedla mnohem hůře a žlutočervení na ni hledají medicínu zatím marně. Poslední výhra je stará přes dva měsíce (Třinec 3:1) a z patnácti možných bodů vytěžila Dukla v předchozích zápasech pouhé tři (remízy s Varnsdorfen, Líšní a Jihlavou). Po covid pauze čeká tým kouče Romana Skuhravého nejen na první body, ale i na vstřelenou branku. Prohry s Vlašimí (0:1) a Chrudimí (0:2) staví do role favorita Viktorku, ale specifika derby jsou všem fanouškům dobře známá. Pomineme-li pohárová a přípravná utkáni, střetli se oba soupeři v posledních letech pouze v minulém ročníku. Podzimní prohru na Julisce (0:2) vrátila Viktorka soupeři na jaře i s úroky a první mistrovský zápas pod novým majitelem ovládla 5:2 (Batioja 2x, Nešický, Súkenník, vlastní Kozma). Dukle patří po devíti kolech F:NL devátá příčka s deseti body, nejlepším střelcem týmu je s třemi zářezy záložník Lukáš Buchvaldek. Viktoriáni jdou do derby v dobrém rozpoložení, po nepovedeném restartu po covid pauze (Ústí 1:2, Třinec 0:2) zabrali a po výhrách nad Líšní a Varnsdorfem (oba 3:1) se vrátili na druhé místo za vedoucí Hradec. Na severu Čech se trefil i kanonýr Diviš a proti Dukle bude chtít svoji střeleckou formu potvrdit a setřást tak brněnského Málka, který se na něho na čele tabulky střelců dotáhl (oba 6 branek).

Utkáni 10. kola F:NL se na Proseku odehraje v sobotu ve 13:30. Jako hlavní jej bude řídit sudí Miroslav Zelinka, kterému budou na čarách asistovat Michal Novák s Jakubem Burešem.

Viktorka zajistí pro fanoušky přímý přenos, který budou moci sledovat na klubovém webu.

logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body