Viktorka má s Třincem za poslední dvě sezony skóre 0:12! Překazí tentokrát Habancovi padesátiny?

18. 9. 2019 | Martin Svoboda foto: Ema Bartalská

Viktorku čeká první ze dvou dalekých výjezdů do Slezska. Fotbalový los si s Pražany zalaškoval a poslal je během pěti dnů do Třince a v domácím poháru do Karviné. Na stadionu Rudolfa Labaje se jim v poslední době nedaří, vyhrát zde dokázali naposledy před dlouhými osmi lety.

Navíc bilance vzájemných zápasů z posledních dvou sezon vychází pro viktoriány doslova tragicky. Ve všech čtyřech zápasech nebodovali a nedokázali vstřelit jedinou branku. A tak skóre vyznívá výrazně ve prospěch Třince 12:0! Naposledy vezli Pražané z Třince bod za současného trenéra Zdeňka Haška po přestřelce 4:4 ze srpna 2016. 

Hašek řízne do sestavy. Namíchla ho první půle s Hradcem

„Čeká nás kvalitní kombinační soupeř. My se chceme dobrým výsledkem vrátit zpátky na pozice, na kterých jsme byli po sérii výher," rozkrývá své přání žižkovský kouč. Díky prohře s Hradcem Králové klesla Viktorka v tabulce na páté místo, barážové pozice má na dostřel dvou bodů. Právě domácí tříbodová ztráta přibrzdila Žižkov v parádní jízdě, která jí vynesa z kraje sezony třetí místo. Trenér Hašek nebyl spokojen s hrou svých svěřenců v první půli a proto sáhne ke změnám v základní sestavě. „Připravili jsme pár změn, museli jsme kvůli výkonu v první půli do sestavy říznout," vysvětluje důvody Hašek.

Třinec by rád přezimoval s 20 body, má jich ale zatím jen 10

Třinec začal sezonu překvapivým vítězstvím na Julisce, jenže pak přišla série šesti zápasů, ve kterých nepřišla ani jedna výhra. Svěřenci trenéra Habance se dočkali až v minulém kole na Strahově, kdy Vyšehradu ukradli vítězství během závěrečných deseti minut brankami Kubaly a Samiece. Pro Slezany to bylo důležité vítězství. „Byl to lehce zlomový zápas, protože naším předsezonním přáním bylo pohybovat se v klidném středu tabulky, nejlépe pak v horní polovině. Vždycky tvrdím, že aby byla klidná zima, na začátku bodového konta se musí objevit dvojka. To znamená po šestnácti kolech dvacet bodů a více. Máme deset, takže minimálně dalších deset musíme udělat, to je takový náš mini cíl,“ zdůraznil trenér Svatopluk Habanec.

Podle Habance je Viktorka černý kůň soutěže. I díky Divišovi

A jak vidí sobotního soupeře tento bývalý ligový hráč Teplic a trenér Ústí, Slovácka nebo Zbrojovky Brno?  „Viktorku jsem pečlivě několikrát sledoval. Má učebnicovou přechodovou fázi a v útoku Jardu Diviše, nejrychlejšího útočníka druhé ligy. Vím, co říkám, protože jsem ho trénoval ve Slovácku. Žižkov je pro mě černý kůň soutěže, máme před ním respekt, ale nikoli strach," vysekává kompliment třinecký kouč.

Právě sobotní výhra jeho týmu by se Habancovi šikla dvojnásob, protože po zápase chystá oslavit velkolepě padesátiny. „Musíme vyhrát už kvůli té oslavě. Mám do Brna pozvané lidi na párty a rád bych tam dorazil i s výhrou nad Viktorkou," rýsuje si plány víkendových oslav.

Zápas na stadionu Rudolfa Labaje v Třinci začíná v sobotu 21. září v 10.15 hodin

Delegace:

Termín zápasu: sobota 21. 9. v 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Ondřej Cieslar, asistenti: Jan Dohnálek a Jakub Bureš, delegáti: Zdeněk Zavadil a Luděk Lhoták.

FK Fotbal Třinec





H2H
SEZONA 2019/2020

FK Viktoria Žižkov

9. (10) Pořadí v tabulce (body) 5. (13)
11:11 Skóre 15:10
2 - 4 - 2 Celková bilance 4 - 1 - 3
0 - 2 - 1 Bilance doma / venku 1 - 1 - 2
 P   R   V   V   V  Bilance zápasů      V   R   R   R   P 
2 - Filip Kubala
2 - Filip Hlúpik
2 - Jiří Valenda

   Nejlepší střelec
3 - David Březina
3 - Augusto Batioja
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí