Viktorka zahájila letní přípravu s několika změnami

4. 7. 2016 | FB

Tým trenéra Zdeňka Haška v pondělí zahájil letní přípravu na nadcházející sezonu ve Fotbalové národní lize.

Viktorka zahájila letní přípravu o něco později než její soupeři, což bylo způsobeno delší sezonou ve třetí lize. „Hráli jsme až do posledního kola o postup, takže jsme nemohli polevit nebo někomu dát volno. Tak to prostě je a musíme se s tím popasovat, čtrnáct dní na odpočinek bylo nutných,“ nastínil situaci trenér Zdeněk Hašek a dodal: „Ostatní mužstva sice přípravu začala dříve, takže mají delší dobu na to se sehrát. Každopádně my uděláme všechno pro to, aby to nebylo znát.“

Kádr staronového účastníka druhé ligy doznal změn. V týmu již nebudou pokračovat brankář Richard Brauneis, obránci Tomáš Petrášek, Marek Hanuš, Filip Drozd a Jakub Šimkovský, záložník Lukáš Křeček a útočník Josef Marek.

V týmu je naopak hned několik nováčků, kteří bojují o angažmá v dresu Viktorky. Jedná se například o Egerta, Nováka, Eliáše, Čapka, Matouška či brankáře Štěpanovského a Hrubeše. „Pevně věřím, že všichni hráči, kteří se sešli na prvním tréninku, jsou nažhavení prosadit se do kádru, který bude hrát Fotbalovou národní ligu,“ uvedl Hašek.

V dresu Viktorky bychom v příštím ročníku měli nově vidět záložníka Jakuba Urbance (naposledy Převýšov), krajního obránce Pavla Haška (naposledy Bohemians Praha 1905), stopera Jiřího Pimparu (naposledy na hostování ve Vlašimi z Liberce) a staronovou tvář Marka Opluštila (naposledy České Budějovice).

Viktorku v letní přípravě čekají soupeři jako Hradec Králové, Mladá Boleslav, Jablonec či Táborsko, se kterým sehraje i premiérové utkání ve druhé lize po návratu z ČFL (7. srpna). Týden před tím ale tým Zdeňka Haška čeká pohárová bitva proti úspěšnějšímu z dvojice Náchod – Trutnov.

Plán přípravných zápasů, který je průběžně aktualizován, naleznete zde.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže