Na Žižkově se v neděli představí drsný podzim jménem Vysočina Jihlava

18. 10. 2018 | Martin Svoboda / foto: FC Vysočina Jihlava

Pokud platí názor, že se svěřenci trenéra Mikolandy dokáží semknout spíš proti silnějším týmům, nemohli si Viktoriáni pro jejich další test vybrat lépe. Co do postavení v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je čeká houževnatý lídr této soutěže FC Vysočina Jihlava.

Klub, jehož začátky se tradují k roku 1948, prožívá momentálně šťastnější chvíle, byť jeho účinkování ve druhé lize je podmíněno postupem do nejvyšší soutěže, na kterou jsou diváci v Jihlavě zvyklí. Tak se to v tomto krajském městě seběhlo, že oba nejpopulárnější sporty naráz vyklidily prvoligové pozice. Fotbal s hokejem se teď na vzdálenost ani ne jednoho kilometru přetahují, kdo bude ve městě příští sezonu mezi elitou. 

Fotbalistům narostl díky třem výhrám v řadě nepatrný hřebínek, protože se tím vydrápali na špici tabulky. Výslunní si zaslouženě užili o týden déle, kvůli reprezentační přestávce. A to vám poví každý trenér, že se po takové šňůře ve dvoutýdenní pauze pracuje s týmem mnohem lépe. FC Vysočina tím pádem přijede do Prahy v klidnějším rozpoložení, než v jakém se nacházejí domácí fotbalisté. Jejich kabinu opanovala rozkolísaná nálada po neúspěšných pokusech o nějaký trvalý progresivní způsob, jak sbírat body a co nejrychleji vyplout ze sestupové zátoky, která začne být čím dál tím víc nesnesitelnější.

Viktorka má ale stále na čem stavět, má co ukázat. Dokázala to sobě i fanouškům minulý pátek v domácím poháru proti Dukle. Hrou s dobrou středovou organizací, nasazením a hlavně vůlí a chutí po úspěchu zase dala vzpomenout na tu správnou bojovnou atmosféru, jež byla hlavním atributem slavného pražského klubu v novodobé porevoluční historii. Na zdolání soupeře z Vysočiny bude potřeba zopakovat stejný výkon. 

Vzájemné zápasy obou týmů z opačných konců tabulky nebyly v poslední době tolik na pořadu, neboť se kluby míjely mezi první a druhou ligou. Poslední vzájemný soutěžní zápas je 4 roky starý, byl to pohárový duel, který skončil 2:1 pro Viktorii. 

V současném kádru Žižkova figurují čtyři persony, které oblékaly v minulosti žlutomodrý jihlavský dres. Jsou jimi Marek Opluštil, Josef Bazal, Augusto Batioja a trenér gólmanů Václav Winter.

V zápase, jehož začátek je opět v tradičním čase, půjde oběma týmům o diametrálně odlišné věci. Svěřenci jihlavského trenéra Svědíka budou bojovat o udržení vedoucí pozice ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, a vzhledem k blížícímu se konci podzimní části (budou zbývat už jen 4 kola) mají velmi dobrou výchozí pozici pro přezimování na první příčce.

Viktorka zase moc dobře ví, co jí čeká při dalším poztrácení bodů. Dostane se okamžitě do konfrontace s posledními týmy Táborskem a Třincem, a to by už nemuselo po tomto kole v případě další ztráty dopadnou pro Pražany dobře. 

S postupujícími podzimními teplotami má dojít o víkendu k citelnému ochlazení, které jakoby korespondovalo se soupeřem z klimaticky drsné Vysočiny. Doufejme, že se očekávaná zima zastaví těsně před vstupem na žižkovský stadion a udělá čelem vzad. Věřme, že aspoň tam bude domácí hráče a fanoušky hřát po dlouhé době zase ten skvělý pocit z vítězství.

Delegace:

Termín zápasu: neděle 21.10. v 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Martin Nenadál, asistenti: Petr Vít a Jakub Šimáček, delegáti: Zdeněk Valeš a Petr Vysloužil.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov




H2H

FC Vysočina Jihlava
14. (10) Pořadí v tabulce (body) 1. (23)
14:23 Skóre 20:9
2 - 4 - 5 Celková bilance 7 - 2 - 2
2 - 3 - 1 Bilande doma / venku 3 - 1 - 1
 P   V   P   R   P  Bilance posledních zápasů    V   V   V   P   P 
5 - Petar Musa Nejlepší střelec 5 - Jiří Klíma
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí