Přímý souboj o čelo tabulky toužebnou výhru nepřinesl

5. 6. 2016 | JF. FKVŽ

V Zápech mnoho pohledných fotbalových akcí k vidění nebylo. Z pohledu diváka to byla spíše válka bez brankových příležitostí, na jejímž konci se radovali domácí. Před vstřeleným gólem z kopačky střídajícího Jelínka, který byl na hřišti pouhé dvě minuty, mělo každé mužstvo po jedné šanci. V prvním případě napálil z voleje a velké dálky do břevna Josef Marek a o chvíli později vychytal šanci Záp brankář Soukup. Viktorce nepomohlo ani vyloučení domácího Putze v 55. minutě. Ani hra proti deseti žádné přečíslení nepřinesla. Co se nedá našim hráčům vytknout je bojovnost, ale ta byla proti snaze domácích, kteří mají ve svých řadách zkušené prvoligisty Davida Kalivodu a Petra Pavlíka bohužel málo. Dík paří fanouškům Viktorky, kteří do Záp dorazili nejen historickým autobusem ve velkém počtu a na malém stadionku byli jedinou fandící skupinou diváků. Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího tak zavládl v našich řadách velký smutek. Viktorka tuto fotbalovou bitvu prohrála.

Trenér Zdeněk Hašek: „Z této porážky můžeme vinit pouze sebe. Hráči dobře věděli, o jakou válku na hřišti půjde. Ani dlouhá přesilovka proti deseti nám nepomohla a byly z toho pouze nakovávané míče, prostě jsme to dnes nezvládli. Domácí se představili jako tým válečníků. Dnes nás neporazil fotbalovější tým, ale bojovnější. Dá se řící, že sérii dvaceti zápasů bez porážky jsme si prohráli sami.“

Velké zklamání bylo i na tváři útočníka Josefa Marka: „Dobře jsme věděli, že dnešní utkání je zápasem o všechno. Měli jsme to zvládnout, hrozně těžko se mi nyní pár minut po utkání hledají slova. Zklamání je hodně veliké. Já jsem v kariéře nikdy nic nevyhrál a čekal jsem, že to přijde teď. V utkání jsem byl několikrát blízko ke vstřelení branky, ale když to tam nepadne, tak nemá cenu o ničem hovořit. Je to hrozná škoda,“ litovala ztraceného zápasu jedna z našich zkušených opor.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže