V Sokolově se bude hrát o sebevědomí. Baník i Viktorka jsou na tom podobně

30. 8. 2018 | Martin Svoboda

Po dvou předehrávkách ve středu ve Vítkovicích a včerejší v Ústí nad Labem je o tomto víkendu na pořadu zbylých šest zápasů 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Už v sobotu dopoledne se představí Viktoria Žižkov na stadionu v Sokolově.

Oba soupeři, kteří mají za sebou středeční úspěšné účinkování v MOL Cupu, jsou na tom, co se týče nálady, podobně. Sokolovští sice v posledních dvou zápasech výrazně vylepšili svojí bilanci, avšak jejich start do soutěže byl tragický. Prohráli všechny tři úvodní duely a na tým padla psychická deka. Pak přišla bezbranková remíza ve Varnsdorfu, ale v dalším pokusu doma s Jihlavou, kdy sice Baníkovci opět bodovali, ale remíza 2:2 se soupeřem, který hrál takřka celý zápas o deseti a vyrovnával z rychlého protiútoku, nijak Baníkovce v sebevědomí neposílila. Až minulá výhra na hřišti nováčka v Chrudimi jakž takž trenérskému duu Hejret - Horváth dodala klid pro další práci.  

Do zápasu s Viktorií jde Sokolov ze 13. pozice každopádně s vědomím, že pokud opět ztratí, může se z podzimní části sezóny stát nepříjemná noční můra.

Viktoriáni jsou v zápřahu dvou anglických týdnů za sebou, díky domácímu poháru se alespoň v kabině trochu lepší nálady najde, protože jinak by se z vývoje ve druhé lize moc úsměvů najít nemohlo. Jediný světlý moment dosavadního průběhu soutěže - skvělé televizní vystoupení a výhra 3:2 nad Zbrojovkou Brno, je už zapomenuto. V dalších dvou zápasech FNL nezkušené mužstvo trenéra Mikolandy těžce nacházelo způsob, jak vstřelit branku. Proto také figuruje v tabulce jen o bod a dvě příčky výš, než jeho příští soupeř.

Z těchto důvodů se určitě dá na sobotní zápas nahlížet jako na zajímavé poměření sil dvou týmů bojujících s vlastní psychikou. Půjde o to, kdo si pro sebe uzme více klidu do nadcházející reprezentační přestávky. 

Ve vzájemných zápasech za posledních 12 let, které se kompletně odehrály ve druhé lize, vévodí Pražané se sedmi výhrami oproti šesti baníkovským, smírně se týmy rozešly dvakrát.

 

Delegace:

Termín zápasu: sobota 1. 9. ve 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Martin Nenadál, asistenti: Zdeněk Arnošt a Miloš Vitnert, delegáti: Petr Kolbaba a Pavel Mareš.

Statistické porovnání

FK Baník Sokolov  




H2H

FK Viktoria Žižkov
13. (5) Pořadí v tabulce (body) 11. (6)
6:10 Skóre 7:10
1 - 2 - 3 Celková bilance 1 - 3 - 2
0 - 1 - 1 Bilande doma / venku 0 - 1 - 1
 V   R   R   P   P  Bilance posledních zápasů    R   P   V   R   P 
2 - Jan Kosak Nejlepší střelec 3 - Petar Musa    
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí