Viktorka cestuje v dalším kole MOL Cupu do podhůří Orlických hor. Postup do třetího kola je povinnost

28. 8. 2018 | Martin Svoboda

Již zítra se vydá žižkovská ekipa k dalšímu zápasu MOL Cupu pro změnu do 150 km vzdáleného Ústí nad Orlicí. A je jasným favoritem. Nejen, že jsou domácí výkonnostně "v jiném koši", ale nevídaná marodka je zdecimovala tak, že ve středu nastoupí za Jiskru doslova, co má nohy a ruce.

Do poslední chvíle věřili zástupci orlickoústeckého klubu, že zápas druhého kola MOL Cupu jim příslušný orgán kvůli rozsáhlé marodce odloží. To se nestalo, takže se zápas odehraje v původním naplánovaném termínu - ve středu 29. 8. v 17 hodin.

Velmi dobře rozehraný zápas měl účastník ČFL v neděli v Zápech, kde ještě 15 minut před konce nečekaně vedl 1:0. "Je potřeba naše hráče obrovsky pochválit za snahu, s jakou zápas odehráli. Nejen, že jsme byli oslabeni o dva klíčové hráče, ale mnoho dalších mělo v Zápech vážné střevní potíže," líčí strasti svého týmu sekretář klubu Jan Skácel. Zápas nakonec prohráli 1:2, avšak všem přítomným bylo v Zápech jasné, že Jiskra by za normálních okolností mohla tři body k Orlických horám dovézt. Opanovala by tak čelo tabulky ČFL. Takhle je čtvrtá, ale za tři úvodní výhry v řadě má soutěž velmi dobře rozehranou.

Hráči Viktorie Žižkov odcestují na zápas MOL Cupu s vědomím pošramocené nálady z minulého domácího trápení se Znojmem. V nezáživném průběhu přišli o vedení a po nerozhodném výsledku 1:1 tak zatím ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jen paběrkují. Ve středečním pohárovém klání na východě Čech je stejně jako v předchozím kole v Brandýse čeká povinnost, si se soupeřem poradit.

I když se dlouho nevědělo, kdy se bude vlastně hrát, očekávají domácí činovníci slušnou návštěvu. "Teprve teď začínáme s propagací na zápas, vylepujeme plakáty a snažíme se o další reklamu. V okolí se nehraje žádný zápas, a tak na Viktorku čekáme, že dorazí nadprůměrný počet lidí. I díky výkonům v ČFL bychom měli přivábit na stadion aspoň tisícovku diváků," říká sympatický sekretář Východočechů.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí