Na Žižkově se představí Znojmo, které venku prohrálo už pětkrát za sebou.

23. 8. 2018 | Martin Svoboda

Viktoriány, kteří si spravili chuť po nevydařeném duelu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Ústí postupem do druhého kola MOL Cupu v Brandýse, čeká nyní soupeř z těch papírově snadnějších. 1. SC Znojmo FK, jak zní celý název nedělního soupeře Viktorky, je totiž na cizích hřištích dlouhodobě bezzubé a neefektivní.

Znojmo neprožívá zrovna dvakrát šťastné období. Trápí se. A to dlouhodobě. Ve druhé lize byste podobné mužstvo hledali marně. Venkovní zápasy v poslední době znojemští fotbalisté totiž pokaždé končí porážkou. Ta série je na pováženou. I pro matadora, jakým je trenér Jihomoravanů Leoš Kalvoda, to musí být noční můra. Naposledy si odváželi jeho svěřenci body letos 21. dubna z hřiště Táborska za výhru 1:0. Od té doby utrum. Svojí dlouhodobé neschopnosti brát domácím body nasadili korunu při minulém výjezdu do Chrudimi, kde jim nováček F:NL ubalil na cestu domů čtyřgólový balíček po porážce 1:4. 

O to větší bude jejich snaha v dalším pokusu v neděli na Žižkově konečně uspět. Znojmo podobně jako Viktorka ve středu postoupilo v domácím poháru o další kolo dál. Překážkou mu nebyly, a ani nemohly být, divizní Kozlovice, které porazilo vysoko 4:0.

Domácí, kteří tak parádně nadchli v televizním přenosu s Brnem, byli následně vráceni na zem čtyřgólovou porážkou v Ústí nad Labem. Dá se tedy říci, že oběma týmům půjde hlavně o to, se v šestém kole chytit, vypracovat si do dalších bojů psychickou výhodu.

Ve vzájemných soubojích je mírně úspěšnější Viktorie, která Znojmo za posledních deset zápasů porazila čtyřikrát, bez bodu byla dvakrát a čtyři výsledky skončily remízou. V posledním zápase ve 26. kole minulého ročníku se také končilo smírně - 2:2, když do střelecké listiny Žižkova se zapsali Batioja a Kuchta.

Delegace:

Termín zápasu: neděle 26. 8. ve 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Jiří Slabý, asistenti: Ondřej Černý, Petr Vít, delegáti: Slavomír Kozel a Václav Hartman.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov




H2H

1. SC Znojmo FK
10. (5) Pořadí v tabulce (body) 13. (4)
6:9 Skóre 5:10
1 - 2 - 2 Celková bilance 1 - 1 - 3
1 - 1 - 1 Bilande doma / venku 0 - 0 - 2
 P   V   R   P   R  Bilance posledních zápasů    V   P   P   P   R 


2 - Petar Musa


Nejlepší střelec
1 - David Helísek 
1 - Jakub Teplý 
1 - Jan Ambrožek 
1 - Michal Ordoš
1 - Kathon ST. Hillaire  
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí