Policejní manévry v Brandýse? Viktorku čeká 1. kolo MOL Cupu na horké půdě účastníka divize

21. 8. 2018 | Martin Svoboda

Řeka Labe se stává díky aktuálním soupeřům Viktorie Žižkov výletní destinací pro její fanoušky. Kvůli minulému předehrávanému utkání v Ústí se Viktoriáni zapojují do domácího poháru až tuto středu na stadionu ležícím kousíček od největší české řeky v Brandýse nad Labem.

Pikantní příchuť bude mít pohárový mač pro kapitána domácích Davida Folwarczného, jenž v pruhovaném žižkovském dresu odehrál v nedávné minulosti sedm sezon. "Budu hodně rozpolcen. K Viktorce mám pořád srdečný vztah a znám se ještě s pár kluky z aktuálního kádru," říká nejlepší střelec brandýského týmu. Středočeši hrající divizi B mají za sebou zatím jen dvě odehraná kola a z nich zisk pěti bodů. Tři si odvezli po brance Folwarczného z Ostrova nad Ohří, dva body vyválčili doma s Kladnem po penaltovém rozstřelu.

Středočeši zápasem žijí a neskrývají před zvučným jménem pražského klubu respekt. "Bude to pro mě zážitek, moc se na zápas těším. Dát Viktorce gól, to by bylo skvělé, ale bude to hodně těžké, ona je výkonnostně jinde. To ale neznamená, že se o to nepokusíme," líčí předzápasové rozpoložení devětadvacetiletý Folwarczny.

O zápas 1. kola MOL Cupu bude větší zájem, než je na divizi zvykem. I tak zde na minulý zápas s Kladnem dorazilo téměř pět stovek diváků. "Na středeční pohárové utkáni čekáme větší počet fanoušků Viktorky, takže jsme vzhledem k bezpečnosti nic nepodcenili a sjednali dohled od státní i městské policie. Ke kotli vlajkonošů z Prahy bude vyčleněn i čtyřčlenný tým našich pořadatelů," popisuje organizační opatření sekretář FK Brandýs nad Labem Ivo Urban.

Trenér Viktorky Petr Mikolanda si je vědom zrádnosti pohárového mače a rozhodně nemá zájem ani o náznak blamáže v podobě vypadnutí v prvním kole. Tím náznakem se myslí penaltový rozstřel, který přichází na řadu po nerozhodném výsledku. "Víme, o co v Brandýse půjde. V tomhle je domácí pohárová soutěž krásná, že může tým z nižší soutěže vyřadit favorita, který hraje profesionální soutěž o dvě nebo tři úrovně výš. Obětavý outsider a natěšené domácí publikum nadělalo v minulosti kolikrát komplikace i ligovým mančaftům. My si však nepřipouštíme, že bychom v Brandýse neuspěli. Je to naše povinnost," hlásí kouč pražského týmu.

Středeční zápas se odehraje na brandýském stadionu Na Spořilově a jeho výkop je v 18 hodin.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí