Další výhra na hřišti soupeře

1. 6. 2016 | JF. FKVŽ

Vítězství na hřišti Táborska

Viktorka zvládla s rezervou Táborska i odvetu a zvítězila stejným čtyřbrankovým rozdílem jako doma na podzim. Už po půlhodině hry bylo o výsledku rozhodnuto a náš tým šel do šaten na poločasovou přestávku s vedením 3:0. Na rozdíl od minulého utkání, kdy skórovali oba stopeři, se tentokrát prosadili hráči z ofenzivnějších postů naší sestavy.

O první trefu se postaral Jakub Trýzna: „Do vápna přilétl skvělý centr od Hurky a měl jsem kolem sebe dost místa, abych mohl zakončit hlavičkou. Byl to důležitý okamžik utkání, protože domácí nás tam v jeho úvodu trochu zlobili. Potom přišly i další naše branky a už to bylo jednodušší. Je bezvadné, že jsme zvládli i toto utkání a nyní se musíme soustředit na neděli.“

Druhou branku vsítil Václav Klán, který se po rohovém kopu dokázal prosadit v pokutovém území. Třetí úspěch přišel po akci kdy se Svatonský v rychlém protiútoku neukvapil se zakončením a všiml si nabíhajícího Hurky. Pro něj už bylo zakončení hlavou i z pohledu diváků velmi efektní: „Na Sváťu jsem si křikl a on mi to přes obránce poslal obloučkem. Potom už šlo pouze o to trefit branku, protože brankář byl na druhé straně. I přes vysoké vítězství to nebylo úplně jednoduché utkání, ale vstřelené branky nám pomohly a jedeme za naším cílem dál,“ radoval se po utkání Martin Hurka.

Trenér Zdeněk Hašek udělal oproti minulému utkání v základní sestavě tři změny, ale ty podle jeho slov byly záměrné a ne z důvodu, že by chtěl některé hráče šetřit na třetí zápas během týdne: „Řekli jsme si, že do tohoto utkání nasadíme tuto sestavu a potvrdilo se, že jsme se rozhodli správně. Kluci to zvládli a to podtrhuje sílu tohoto kolektivu. S ohledem na utkání, které nás čeká v neděli, jsme potom za stavu 3:0 v poločase stáhli ze hry Podrazkého a Pavlatu. I tak jsme mohli přidat více než jednu branku. Výsledek zápasu vypadá jednoznačně, ale musím pochválit herní pohyb mladých hráčů soupeře. My jsme tam měli v úvodu utkání dvě zaváhání, ale nakonec důležitější je skutečnost, že zápas nám výsledkově vyšel na výbornou. Je vidět, že tým má velké odhodlání zvládnout závěr sezóny tak, jak si všichni kolem Viktorky přejeme,“ pochvaloval si trenér našeho mužstva.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže