Viktorku čekají nejen oslavy, ale i důležitý zápas s Budějovicemi

26. 7. 2018 | Martin Svoboda

Do atmosféry oslav hodně promluví i výsledek zápasu 2. kola FNL - Viktorie s Českými Budějovicemi, kterým se slavnostní program otevírá. Hosté zavítají na Žižkov podruhé v relativně krátké době. Většina fandů má jistě v paměti dva měsíce starý zápas posledního kola minulé sezony, kdy Jihočeši obrali Viktorku o tři body vítězstvím 2:1.

V bohaté historii vzájemných zápasů čítající souboje téměř za dvě desetiletí je bilance zcela vyrovnaná. Viktorka i Dynamo brali tři body třináctkrát. Remíz se za posledních devatenáct let zrodilo pouze šest.

V prvním kole si českobudějovičtí lehce zabrnkali na nervy svých fanoušků, když dlouhou dobu hráli s Třincem na Střeleckém ostrově 1:1. K vítězství zavelel starý známý Ivo Táborský, jenž vstřelil klíčovou branku v 86. minutě. Navrch pak v nastavení upravil na definitivních 3:1 mladíček Martin Šplíchal.

Viktorku čeká mnohem těžší soupeř než v prvním kole Chrudim. Dynamo se silným kádrem a dobrým zázemím nikdy neztratilo ambice na návrat do nejvyšší soutěže, byť se o to už tři sezony marně pokouší.

Očekávaná velká návštěva díky celodenním oslavám na Viktorce může hrát velkou roli v podobě dvanáctého hráče domácích . "Mladé to může trochu znervóznit, nedělní zápas bude dost specifický, protože k tomu se bude ještě vysílat živě v televizi. Už kvůli té slavnosti se musíme o tři body porvat do posledního dechu," prozrazuje, jak jsou karty rozdané, trenér Žižkova Petr Mikolanda.

Vstupné na celodenní program včetně mistrovského zápasu je 100 Kč, majitelé permanentek mají na oslavy i druhý zápas internacionálů vstup zdarma.

Termín zápasu: neděle 29. 7. v 10.15 hodin, hlavní rozhodčí: Pavel Franěk, asistenti: Pavel Vasjuk a Miloš Vitner, delegáti: Miroslav Liba s Jiřím Neubergem.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov




H2H

SK Dynamo České Budějovice
9. (1) Pořadí v tabulce (body) 1. (3)
1:1 Skóre 3:1
0 - 1 - 0 Celková bilance 1 - 0 - 0
0 - 1 - 0 Bilance doma / venku 0 - 0 - 0
 R   R   V   R   P  Bilance posledních 5 zápasů  V   V   P   P   V  

1 - Imad Rondić
Nejlepší střelec 1 - Matej Mrsić
1- Martin Šplíchal
1 - Ivo Táborský
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí