Viktorka zajíždí do Znojma, boje o záchranu může sledovat s nadhledem

3. 5. 2018 | Martin Svoboda

Už jen pět kol zbývá do konce Fortuna národní ligy. Ve 26. dějství se Viktoriáni utkají se Znojmem, na které má dobré vzpomínky hlavně jejich trenér Bohuslav Pilný. Podzimním zápas s Jihomoravany byla jeho domácí premiéra, kterou úspěšně zvládl a Viktorka vyhrála 2:1

Nedělní zápas moc atraktivní náboj nemá, utká se osmý tým s desátým, hosté z Žižkova sice ještě nemají záchranu na 100 % jistou, avšak pravděpodobnost, že by jim v následujících pěti kolech utekla, je minimální.

Skončí nevídaná série Viktorky bez remizy?

Tím pádem cestuji Pražané do města okurek v klidu, nemusí hrát pod takovým tlakem. A jelikož je jejich znojemský soupeř ztělesněním průměrnosti ve FNL (prakticky celou sezonu pobývá ve středu tabulky), je možné, že se dočkáme konce nevídané série Viktorky - pokud ve Znojmě neremizuje, bude to už ve dvacátém zápase v řadě. 

Bod by jistě brala před zápasem všemi deseti, naposledy plichtu svěřenci trenéra Pilného zažili, světe div se, loni na konci prázdnin 27. srpna doma s Příbramí. Tohle je opravdu velká kuriozita.

Nicméně domácí nechtějí vůbec hazardovat se jménem druhdy ligového klubu a přistupují k zápasu s velkou vážností. Kaněk mají za posledních pět zápasů několik, posbírali v nich pouhé čtyři body. 

Na obranu týmu trenéra Kalvody se musí uvést, že své sehrála také rozsáhlá marodka hlavně v posledním zápase v Českých Budějovicích, a hráči, kteří nastupovali, nepředváděli tak efektivní hru, aby to stačilo na bodový zisk.

Žižkov se uklidnil výhrou nad Ústím

Viktoria zažívala velké drama v posledním zápase doma s Ústím. Po závěrečném hvizdu rozhodčího a výsledku 2:1 si všichni na Žižkově oddechli. Pražané totiž nezažívali dobré období, domácími prohrami s Frýdkem-Místkem a Pardubicemi si pěkně zavařili. Dno tabulky se nepříjemně přibližovalo, výhrou nad Armou si dodali obrovskou porci klidu do závěru FNL.

Zápas na Městském stadionu ve Znojmě má výkop v neděli 6. května v 17 hodin.

Delegace

Hlavní rozhodčí: Vojtěch Severýn, asistenti: Jan Dohnálek a Michal Pifer, delegáti: Patrik Filípek a Ing. Ludvík Urbanec.

Statistické porovnání


1. SC Znojmo FK




H2H

FK Viktoria Žižkov
8. (33) Pořadí v tabulce (body) 10. (31)
30:39 Skóre 37:41
9 - 6 - 10 Celková bilance 9 - 4 - 12
6 - 2 - 4 Bilance doma / venku 4 - 2 - 6
 P   R   V   P   P  Posl. 5 zápasů  P   V   P   P   V 
 6 - Jan Javůrek Nejlepší střelec 7 - Miroslav Podrazký
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže