Splněný úkol za tři body

11. 5. 2016 | JF.FKVŽ

Výhra nad Brozany

Pokud někdo čekal proti poslednímu celku tabulky další brankovou kanonádu za strany našeho týmu, tak se tentokrát nedočkal. Tým Sokola Brozany vedený bývalým reprezentantem a také v minulosti hráčem Viktorky Jiřím Němcem předvedl na Žižkově statečný výkon, který v některých momentech utkání činil našim hráčům problémy. Bylo to však hlavně tím, že tentokrát naší hře určité a hlavně potřebné aspekty chyběly. Potvrdil to po utkání i trenér Zdeněk Hašek: „Vyhráli jsme sice 3:1, ale první poločas byl spíše na 6:1. My nevyužijeme šance, hráči se přestávají snažit. Při hře máme málo pohybu směrem do obrany. Přitom všichni víme, že Brozany nehrají v jarní části soutěže špatný fotbal. Dnešní utkání se mi nehodnotí lehce. Připadá mi to, že jsme vrátili někam zpátky do loňského podzimu, kdy jsme společně začínali pracovat. Dnes to prostě nebyla týmová práce podle našich představ. Jde o profesionální fotbal, kdy musí všichni makat za celé mužstvo. Když by proti nám stál a to nechci snižovat výkon soupeře jiný tým, tak se nám to vymstí. Také proto jsme střídal velmi brzy Kodra od něhož čekám, jako od hráče, který je zde ze Slavie, poněkud jiný výkon. Beru to tak, že nás v závěru soutěže čekají opravdové fotbalové války. Jde o Chrudim a Zápy a je třeba mít jistotu, kdo při nich v sestavě obstojí a kdo ne. Naše situace je jasná. Potřebujeme vše vyhrát, a co udělají ostatní soupeři kolem nás v tabulce, to se uvidí,“ konstatuje tvrdou pravdu o konci soutěže trenér Hašek. Také proto trenéři stanovili pro mužstvo následující program. Ve čtvrtek regenerační trénink a vzhledem k volnému víkendu bez zápasu delší volno. „Od pátku do neděle si dáme pauzu. Musíme si všichni od sebe odpočinout a od pondělí jedeme nanovo. Čeká nás těžký závěr soutěže a je potřeba si od sebe odpočinout a vyčistit si hlavu,“ dodal kouč Viktorky.

O první branku našeho týmu se dnes postaral Tomáš Petrášek: „Vedoucí gól nám vždy pomůže. Trochu přestaneme být pod tlakem a je to do zápasu povzbuzení. I když jsme hráli s posledním celkem, tak to nebyl jednoduchý zápas. Pokud jde o můj gól, tak jsme využili skutečnosti, že Kuba Šimkovský umí házet dlouhé auty. Já to zkusil trefit rovnou z první a vyšlo to,“ radoval se obránce.

Svůj premiérový start v za Viktorku si v ostrém zápase dnes připsal Filip Drozd: „Nervózní jsem nebyl a vlastně ani na to nebyl čas. Na hřiště jsem šel v průběhu prvního poločasu jako střídající a trenér mi říkal, abych hlavně hrál svou hru. Že je to o mě, zda si řeknu o další nasazení do sestavy. Jinak utkání se mi líbilo a hlavně, že jsme ho zvládli. Už to tak bývá, že s posledním celkem tabulky to nemusí být jednoduchý zápas.“

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže