Drama s vítězným koncem

8. 5. 2016 | JF. FKVŽ

Štěchovice už vedly 2:0, ale zlepšený výkon přinesl tři body.

Z naší strany opět vlažný úvod a nepozorný vstup do utkání umožnil domácím, kteří vystřelili během zápasu pouze třikrát mezi tyče, jít během první půlhodiny do dvoubrankového vedení. Obě branky vstřelil náš bývalý hráč Stanislav Hřebeček. Viktorka však mohla už do poločasu srovnat. Po Dočekalově snížení ještě trefily Markovy nůžky tyč. Ve druhém poločase náš tlak hodně zesílil a bylo z toho množství gólových situací, z nichž některé se opět zastavily o brankovou konstrukci. Vyrovnání potom přišlo po standardce, kdy Martin Hurka trefil tyč a od ní doražený míč poslal do sítě Václav Klán. V poslední minutě utkání potom chyboval při výkopu gólman Štěchovic a to byl moment, kterého využil Tomáš Dočekal ve vítěznou trefu: „Sledoval jsem jak Šňozík vykopává a trochu při tom podklouzl. Míč trefil Vaška Klána a mě se podařilo k němu dostat. Potom už šlo pouze o to trefit branku. Ten závěr byl neskutečný, ale máme tři body. Při tom cestu k nim jsme si zkomplikovali sami. Nějak nám ty úvody zápasů nevycházejí, navíc děláme individuální chyby. To musíme změnit,“ konstatoval šťastný střelec našeho týmu.

V podobném duchu hovořil v šatně po utkání i Václav Klán: „To co jsme předvedli v prvním poločase, rozhodně nebyl záměr jak utkání odehrát. Ta půl hodina nám nevyšla a soupeři jsme vedení v zápase usnadnili. Škoda, že se nepodařilo vyrovnat už do poločasu, potom to bylo dost velké drama, ale se Šťastným koncem. Ještě že alespoň některé odražené míče šly na naše kopačky jako při mé brance. Hurka dal tyč a já potom střílel do brány.“

Trenér Zdeněk Hašek po zápase přiznal, že jak hráče v hektickém závěru koučoval, tak druhou ani třetí naší branku vlastně neviděl: „To si budu muset prohlédnout až na videu. Naše vítězství 3:2 bylo opravdu hodně upracované. Domácí jsme dostali do hry triviálními chybami a za stavu 2:2 už potom mohli vyhrát oba týmy. I tím, že my jsme se hodně tlačili k vítězné brance. Pomohlo nám střídání ve druhém poločase, kdy jsme přidali v ofenzivě a dostali domácí pod tlak. Při tom je to zbytečné. S podobnými soupeři bychom si měli poradit jednodušeji,“ popsal výhru Viktorky její trenér.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže