Síla týmu je ve vítězství, i když se ne úplně vše daří

1. 5. 2016 | JF.FKVŽ

Síla týmu je ve vítězství, i když se ne úplně vše daří.

Do dalšího domácího utkání tentokrát náš tým vstoupil trochu vlažnějším způsobem, než v jiných zápasech. Probuzení přišlo až po nešťastně inkasované brance, kdy se hostující Rudolf dostal ke střele a Marek Kodr jí tečoval do vlastní sítě: „Byl to smolný dotek. Ránu jsem chtěl zblokovat, ale zasáhl jsem jí špičkou kopačky. Potom už bylo smutné se dívat, jak jde na opačnou stranu k tyči. Naštěstí nás tento inkasovaný gól nepoložil, ale spíše probudil, protože do té doby jsme nehráli moc aktivně. Potom se však podařilo při závaru po rohovém kopu vyrovnat. Mlelo se to v pokutovém území a svou dorážkou jsem si zvedl náladu,“ popsal své okamžiky z prvního poločasu obránce Viktorky.

Ve druhém poločase vyrovnal střelou pod nohy brankáře Dobrovice Jakub Trýzna a tím nasměroval Viktorku k dalšímu vítězství. Na definitivu proti dobře hrajícímu soupeři si však hráči museli počkat až do osmaosmdesáté minuty, kdy využil zaváhání soupeře Josef Marek.“Obránce chtěl asi míč pouštět do autu, ale pak si to rozmyslel a dával to do lajny. Od Geberta se to pak odrazilo zpět a dal jsem potvrzující gól. Nebyl to snadný zápas a je dobře, že se nám to podařilo otočit,“ pochvaloval si útočník.

O tom, že je tento výsledek cenný hovořil po zápase i trenér Hašek: „Výkon týmu nebyl úplně OK. Síla mužstva se však ukáže, když nedaří a ne když vše vychází. To byl i dnešní příklad. Do utkání jsme naskočili vlažně, soupeř dobře kombinoval a my začali hrát až po obdržené brance. Dobré bylo, že se nám podařilo do poločasu vyrovnat, ale i tak tam byla v jeho závěru chyba a do přestávky jsme mohli znovu prohrávat. To jsou věci, které si musíme probrat a potom i každý sám v sobě vyhodnotit. V šatně jsme si k tomu dost řekli a nakonec se podařilo zvítězit. Konečně i celkový poměr střel 16:9 vyzněl v náš prospěch. I to svědčí o naší větší produktivitě,“ okomentoval další výhru trenér Viktorky.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže