To se počítá!

10. 4. 2016 | JF. FKVŽ

Přesvědčivý výsledek proti silnému soupeři.

Viktorka zvládla utkání na hřišti, do té doby druhého celku tabulky. Hodně nám pomohla dvouminutovka po čtvrt hodině hry, kdy jsme dokázali jít do dvoubrankového vedení. Jinak byl první poločas na šance vyrovnaný a domácí dokázali ještě před přestávkou snížit. Autorem jejich branky byl bývalý hráč Viktorky Vladimír Pokorný. Velké uklidnění do našich řad přinesla až 67. minuta, kdy Martin Hurka přidal třetí gól. Ještě lépe mohlo být deset minut před koncem, ale střídající Mirek Podrazký nebyl proti brankáři Fendrychovi úspěšný při nařízené penaltě. O konečnou podobu výsledku se potom postaral další střídající Jakub Trýzna. Tímto vítězstvím se stala Viktorka s padesáti sedmi brankami po 24. kole nejlépe střílejícím týmem soutěže. Současně je pozitivní i bilance inkasovaných gólů. Společně s vedoucím celkem tabulky Chrudimí jsme na tom s počtem třiadvaceti stejně.

Trenér Zdeněk Hašek: „Jeli jsme na hřiště druhého celku tabulky, který je obzvláště na domácím hřišti velmi silný. Vždyť v normální hrací době ještě před svými diváky v tomto ročníku neprohrál. To byl ale pouze statistický pohled na něj. Jinak my jdeme pochopitelně do každého utkání s cílem ukázat svou sílu a zvítězit. To se nám nakonec povedlo přesvědčivým rozdílem, který až tak úplně neodpovídá průběhu zápasu. I domácí měli své nebezpečné šance a poměr střel byl 16:14. Ani dnes jsme se však nevyvarovali určitého herního výpadku a domácí dokázali snížit. Tam jsme vypadli ze své role a to se nám vymstilo. Chtělo to udržet herní aktivitu nahoře a to jsme si také hodně zdůrazňovali o přestávce. Jinak dnes tady terén nebyl moc o kombinačním fotbale, chtělo to bojovat a držet míč. Z výsledku mám radost a poděkování patří i fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu a byli hodně slyšet. Podobná děkovačka po utkání na hřišti soupeře se hodně příjemně poslouchá. Užili jsme si jí všichni,“ pochvaloval si trenér Viktorky.

Spojenost byla znát i na střelci jedné z našich branek Martinu Hůrkovi: „Zvítězili jsme vysokým rozdílem, ale bylo to těžké utkání. Potvrdilo se, že v Jirnech se nikomu nehraje dobře. Soupeř je to kvalitní a proto si musíme bodového zisku hodně vážit. Po poločase jsme vedli a rozebrali si taktiku do druhé části. Věřili jsme si a povedlo se přidat další branky. Je to super vítězství a musíme jít v našem snažení dál,“ přeje si záložník.

Utkání se hrálo na celkem těžkém terénu. Některá místa hrací plochy byla hodně kluzká, což potvrdil i střelec první branky Tomáš Dočekal: „Nebylo to jednoduché, ale na druhou stranu pro oba celky stejné. Pomohl nám první gól a v podobných zápasech to může být i pro výsledek rozhodující trefa. Dalo nám to sílu do celého utkání a chtělo to jen vydržet s aktivní hrou. Každopádně vítězství zde se hodně počítá a je to super.“

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže