Kvůli takovým zápasům fotbal hrajeme, zní z kabiny

28. 4. 2017 | FB

Viktorii v sobotu čeká svátek fotbalu: Na domácím hřišti přivítá druhý Baník Ostrava, který touží po postupu do nejvyšší soutěže, navíc by zápas měl sledovat zaplněný stadion.


„Kvůli takovým zápasům fotbal hrajeme, těšíme se a doufáme, že nás to nebude svazovat,“ uvedl před sobotním duelem trenér David Vavruška, který dodal: „Baník má díky své kvalitě nakročeno do první ligy, kam určitě patří. Jestli tedy někdo musí a bude pod tlakem, tak je to určitě Baník. Na zápas jsme natěšení a pevně věřím, že i dobře připravení. Snad se nám povede, ačkoliv nás nečeká nic jednoduchého.“

Viktoria proti Baníku zakončí náročný program, v němž se během krátké doby střetla s třetí Opavou, první Olomoucí, šestým Znojmem a nyní s druhou Ostravou. To trenér Vavruška kvituje:  „S hráči jsme nastoupili v lednu na společnou cestu a zápasy proti Olomouci či Ostravě jsou pro nás nesmírně důležité, protože nám ukážou, jak jsme daleko a co nám chybí.“

O utkání je mezi fanoušky zájem, navíc se do Prahy chystá velký počet příznivců z Ostravy. „Fanoušky Baníku znám a vím, že umí dobře fandit. Jezdí ve velkém počtu i na venkovní zápasy, takže doufám, že jich přijede hodně a bude to pohledný zápas s pěknou atmosférou,“ řekl záložník Vojtěch Engelmann.

Právě sedmadvacetiletý záložník v Ostravě působil v sezonách 2013/14 a 2015/16, kdy za Baník odehrál 22 zápasů a vstřelil 4 góly. Tentokrát však bude stát na straně soupeře.  „Spousta kluků, se kterými jsem hrál, tam ještě působí. V Ostravě se mi líbilo, angažmá to bylo hezké, a i proto se na zápas těším,“ dodal Engelmann, který je na jaře ve velké formě – v osmi odehraných duelech totiž vstřelil šest gólů a na další přihrál.

„Budeme hrát stejně jako vždycky, nebudeme se za nic schovávat a pokusíme se Baník potrápit. Přece jen hrajeme doma, takže budeme chtít vyhrát,“ slibuje Vojtěch Šandera, který podzimní vzájemné měření sil sledoval pouze z lavičky náhradníků. Na tehdejší duel lépe vzpomíná Baník, neboť díky gólu z penalty vyhrál těsně 1:0.

FOTO náhled videa: Vladimír Žurek

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže