Šlágr měsíce FNL je tu! Viktorka vyzve Baník Ostrava

28. 4. 2017 | FB

Netradičně v sobotu vyběhne Viktorka v televizním utkání (ČT sport) proti Baníku Ostrava. Očekávaný duel má výkop v 10:15 hodin.

Viktoria se naposledy představila na hřišti Znojma a nakonec odcestovala se ziskem bodu za remízu 2:2. Pražský celek na jihu Moravy dvakrát vedl, a sice po gólech Engelmanna a Podrazkého, ale domácí vždy dokázali srovnat krok. Poprvé gólem z penalty, podruhé brankou „do šatny“ v závěru prvního poločasu.

„Vypracovali jsme si pěkné příležitosti a celkově se mi naše hra dopředu líbila. Trochu nás brzdí defenzivní činnost, ve které děláme velké chyby. Poslední tři zápasy venku jsme odehráli dobře a mám z toho velkou radost. Bod ze Znojma určitě bereme,“ uvedl po utkání ve Znojmě trenér David Vavruška.

Ostrava míří do první ligy

Žižkov se v posledních třech duelech střetl s týmy z nejvyšších pater tabulky a během nich uhrál dvě remízy a jen jednou prohrál, a sice doma s vedoucí Olomoucí 2:3. Náročný čtyřzápasový program zakončí duelem proti Baníku Ostrava, který je druhý v tabulce a je blízko postupu do nejvyšší soutěže.

„Bude to těžký zápas, ale jsme za podobné duely rádi. Ukážou nám, jakou cestu jsme ušli a co nám ještě chybí,“ je spokojený Vavruška, který také uvedl, že Baník svou historií i kvalitou rozhodně patří do první ligy.

Největším konkurentem Baníku, a koneckonců také první Olomouce, je třetí Opava. Zatímco ovšem Sigma má před slezským celkem náskok třinácti bodů, Baník je před Opavou pouze o pět bodů, a tak každý jeden duel je pro ostravský celek důležitý.

Baník byl po podzimní části Fortuna národní ligy na druhé pozici a v podobných šlépějích pokračuje i na jaře. Během osmi zápasů jarní části mužstvo Vlastimila Petržely pětkrát vyhrálo, dvakrát remizovalo a pouze jednou prohrálo. Jediná porážka přišla na hřišti Frýdku-Místku, kde Baník padl 1:2.

Zatímco ovšem doma je až na jeden duel Baník stoprocentní, venku se mu příliš nedaří. Z dvanácti zápasů na hřištích soupeřů totiž vyhrál pouze třikrát a hned sedmkrát remizoval. Totéž platí o zápasech, jejichž výkop byl v dopoledních hodinách – v takovém případě Ostrava dvakrát remizovala a jednou prohrála. Naopak Viktorce se doma daří a do posledního zápasu s Olomoucí byla dokonce bez porážky. Sigma však dokázala ukončit domácí neporazitelnost žižkovského celku.

Poslední zápas ostravský celek sehrál v neděli proti Táborsku, který díky gólu Hlinky porazil těsně 1:0. Podobným výsledkem skončil i poslední vzájemný zápas Baníku s Viktorkou, na Městském stadionu ve Vítkovicích se radovali domácí, kteří vyhráli díky gólu Hlinky z penalty.

Očekávaný zápas s Baníkem se těší velkého zájmu veřejnosti, navíc se tento duel odehraje během tzv. Víkendu otců a zároveň byl Fortuna národní ligou označen za Šlágr měsíce. Fanoušci se mohou těšit na doprovodný program, který připravil klub společně s partnery PRAMARK a Fortuna.

Delegace

Utkání se odehraje v sobotu 29. dubna od 10:15 hodin na stadionu v Seifertově ulici. Hlavní rozhodčí Radek Příhoda, asistenti Vít Melichar a Matěj Vlček.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov
H2H
FC Baník Ostrava
7. (35) Pořadí v tabulce (body) 2. (50)
44:30 Skóre 38:18
9 – 8 – 7 Celková bilance 14 – 8 – 2
7 – 4 – 1 Bilance doma / venku 3 – 7 – 2
R – P – R – V – V Posledních 5 zápasů V – R – R – V – V
11 – Vojtěch Engelmann Nejlepší střelec 5 – Marek Hlinka, Tomáš Mičola
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže