V sobotu na hřišti Znojma

21. 4. 2017 | FB

Viktoria zakončí náročný „anglický týden“ zápasem se sousedem v tabulce, v sobotu večer se představí na hřišti Znojma.

Viktoria svůj poslední zápas v lize odehrála ve středu proti Sigmě Olomouc a s vedoucím týmem soutěže nakonec padla těsně 2:3, když se o góly zasloužili Pavlata a Volek. Tímto duelem tak skončila domácí neporazitelnost Žižkova, která se nakonec zasekla na jedenácti zápasech.

Mužstvo Davida Vavrušky sice prohrávalo 1:3, přesto se nepoložilo a dál bojovalo. „Ukázalo se, že mužstvo má charakter a jsem na něj hrdý, že to za nepříznivého stavu nevzdalo a bojovalo dál. Kluci se vydali ze všech sil, za což jim patří poděkování,“ uvedl po utkání trenér Viktorky, pro jehož tým byl alespoň útěchou snižující gól na 2:3.

Třetí zápas v devíti dnech, soupeřem Znojmo

Viktorku čeká již třetí zápas během devíti dní – po duelech s třetí Opavou a první Olomoucí ji čeká souboj s tabulkovým sousedem ze Znojma. Jihomoravané jsou totiž v tabulce Fortuna národní ligy o dva body před Viktorkou, tedy na šestém místě.

Na stejné pozici byl tým ze Znojma i po podzimní části soutěže. V té jarní zatím ze sedmi zápasů získal 11 bodů za tři výhry, dvě remízy a stejný počet porážek. Mužstvo, které vede Radim Kučera, zatím drží domácí jarní neporazitelnost – na svém hřišti remizovalo s Budějovicemi a porazilo Prostějov a Táborsko. 

Znojemští v posledním zápase padli na hřišti Třince 1:2 a byla to pro ně skutečně smolná porážka, neboť rozhodující gól inkasovali v první nastavené minutě. V utkání se počtvrté v jarní části prosadil Jakub Teplý, který je po svém zimním příchodu na jih Moravy ve střelecké formě.

Podzimní vzájemný duel skončil vítězstvím Viktorky 1:0. O nejtěsnější možné výhře rozhodl svým gólem v 16. minutě Michal Pavlata. Středopolař Žižkova je shodou okolností v posledních zápasech hodně vidět, v předchozích třech duelech, do nichž zasáhl, totiž vstřelil dva góly a na další dva přihrál.

Absence

Zatímco Znojmo může počítat s návratem Radima Nepožitka, který v minulém kole stál kvůli stopce za karty, Viktorka se bude muset obejít bez Jakuba Urbance. Čtyřiadvacetiletý záložník, který v letošní sezoně přihrál už na osm gólů, si bude odpykávat jednozápasový trest za čtyři žluté karty.

Delegace

Utkání se odehraje v sobotu 22. dubna od 19:00 hodin na Městském stadionu ve Znojmě. Hlavní rozhodčí Martin Nenadál, asistenti Michal Urban a Radim Dresler.

Statistické porovnání


1.SC Znojmo FK
H2H
FK Viktoria Žižkov
6. (36) Pořadí v tabulce (body) 7. (34)
40:33 Skóre 42:28
10 – 6 – 7 Celková bilance 9 – 7 – 7
6 – 4 – 2 Bilance doma / venku 2 – 3 – 6
P – V – P – V – V Posl. 5 zápasů P – R – V – V – V
5 – Stijepo Njire Nejlepší střelec 10 – Tomáš Dočekal, Vojtěch Engelmann
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže