Žádné vítězství není jednoduché, shodli se po utkání jeho aktéři

3. 4. 2016 | JF. FKVŽ

Další jarní výhru Viktorky, proti Benátkám nad Jizerou 4:0, komentovali trenér Zdeněk Hašek a hráči Vojtěch Gebert, Tomáš Dočekal a Josef Marek.

Soupeř ze spodní části tabulky byl na náš tým dobře připraven, ale Viktorce pomohlo, že už v poločase vedla o dva góly a třetí přidala hned po přestávce. Trenér Hašek si potom dovolil udělat hned několik změn v sestavě: „Žádné vítězství není jednoduché, ale i dnes tým uklidnila vedoucí branka. Je vidět, že hráči si potom více věří. O přestávce jsme je však upozorňovali, že tam byly zbytečné nepřesnosti a ztráty míče. O tom, že je zápas rozhodnutý se dalo uvažovat až za stavu 3:0. Také proto jsme udělali čtyři změny kolem šedesáté minuty a tím dostali do hry i ty, co normálně naskakují na pár minut. Takto dostali půl hodinu hry a při ní mohou více ukázat, jak jsou platní. Všichni a to i ty z lavičky vědí, co chceme hrát a co mají plnit. Osobně jsme rád, že se při tak velké změně sestavy náš výkon nezměnil. Pořád jsme byli aktivní,“ pochvaloval si kouč mužstva.

Viktorka tímto zápasem ukončila malou sérii s týmy, které jsou v tabulce pod ní. Nyní jí budou čekat ty silnější. „Dosud jsme hráli, jak se říká do plné obrany, ale teď to bude něco jiného. Mužstvo na to připravíme a doufám, že ukáže svou sílu i kvalitu,“ přeje si trenér Viktorky Hašek.

Dnešní vítězství mohlo být i vyšší. Jednu z tutovek spálil Tomáš Dočekal, jinak autor dvou gólových nahrávek: „Ta šance mrzí. Měl jsem bránu prakticky odkrytou a mohl si vybrat. Bohužel jsem střílel z první a trefil to patou. Možná jsem si to měl v klidu připravit. Ještě, že se podařily ty přihrávky a podařilo se to odčinit. Nejdůležitější je však výhra.“

Hned dvakrát se mezi střelce zapsal Vojtěch Gebert: „No konečně. Jsou to první trefy za Žižkov a to jsem tady od léta. Vypadá to jako snadná výhra, ale jak se říká, nikdo se neporazí sám. Chce to první gól a pak je to pro nás hned lepší,“ potvrdil známou skutečnost záložník.

Kapitánskou pásku při absenci Mirka Podrazkého navlékl Josef Marek a i on se zapsal mezi střelce: „Taky už to dlouho trvalo. Asi tam nahoře dnes nebyl někdo doma,“ usmíval se útočník Viktorky. „Dnešní bilance výhra a vstřelený gól se mi líbí. Aspoň je v novinách vidět, že jsem byl na hřišti.“

Na jaře dosud odehrála Viktorka doma čtyři zápasy a dokázal v nich nastřílet osmnáct branek. Je však pravdou, že těžší soupeři jí čekají a to jak doma, tak i venku. Hned za týden to bude utkání v Jirnech, kde budeme muset potvrdit, že k čelu tabulky opravdu patříme.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže