Prodlouží Viktoria domácí neporazitelnost i proti Frýdku-Místku?

7. 4. 2017 | FB

Viktorka se po třech týdnech znovu představí v rámci FNL na domácím hřišti. Na stadionu v Seifertově ulici přivítá Frýdek-Místek.

Viktoria vstoupila do jarní části remízou s Třincem a porážkou ve Vítkovicích, ale v posledních dvou zápasech zabrala a na domácí půdě porazila Varnsdorf a před týdnem venku Sokolov. Pro mužstvo Davida Vavrušky to byla teprve druhá výhra na hřišti soupeře v této sezoně, navíc trápícímu se Baníku nastřílela pět gólů.

„Takový je život. Někdy se můžete snažit sebevíc a prostě to nejde, pak naopak přijde zápas, kdy vám vyjde naprosto všechno,“ reagoval trenér Vavruška na vysokou výhru jeho mužstva v Sokolově, kterou postupně vystřelili Engelmann, Podrazký, Dočekal, Pavlata a premiérovým gólem v dresu Viktorky Telnar.

Žižkov nyní bude chtít navázat nejen na předchozí dvě výhry, ale také bude chtít prodloužit domácí neporazitelnost, která čítá už deset zápasů. Viktorka tak od návratu do Fortuna národní ligy ještě doma neprohrála.

Klidná sezona pro Frýdek-Místek

Celek z moravskoslezského kraje hraje Fortuna národní ligu od sezony 2013/14. Před tím působil sedm let ve třetí lize (MSFL), kde mu několikrát utekl postup na druholigovou scénu prakticky o vlásek. 

Valcíři, jak se klubu přezdívá, v úvodních dvou sezonách ve FNL bojovali o záchranu, v té předchozí se umístili na desáté pozici a vypadá to, že za klidnou sezonu se bude moci označit i tento ročník. Frýdek-Místek je aktuálně osmý se ziskem sedmadvaceti bodů, navíc se vytáhl domácí remízou s Olomoucí a na jaře výhrou nad Ostravou. Oba kluby jsou aktuálně největšími adepty na postup do nejvyšší soutěže.

Výsledky našeho nedělního soupeře v jarní části soutěže jsou jako na houpačce – porážky s Vlašimí a naposledy s Táborskem, výhry proti Prostějovu a Ostravě. 

Naše mužstvo má na Frýdek-Místek příjemné vzpomínky. V prvním vzájemném duelu této sezony vyhrálo na půdě soupeře 2:1 a až do minulého kola to bylo jeho jediné vítězství na hřišti soupeře.

Delegace

Utkání se odehraje v neděli 9. dubna od 10:15 hodin na stadionu v Seifertově ulici. Hlavní rozhodčí Radek Dubravský, asistenti Tomáš Batík a Dan Vodrážka.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov
H2H
MFK Frýdek-Místek
7. (30) Pořadí v tabulce (body) 8. (27)
33:23 Skóre 36:35
8 – 6 – 6 Celková bilance 7 - 6 – 7
6 – 4 – 0 Bilance doma / venku 2 – 3 – 4
V – V – R – P – V Posl. 5 zápasů P – V – V – P – R
8 – Tomáš Dočekal Nejlepší střelec 8 – Nicolas Šumský
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže