Viktorku čeká už čtvrtý jarní domácí zápas, přivítá zachraňující se Benátky

1. 4. 2016 | FB

Svěřenci trenéra Zdeňka Haška se počtvrté z pěti jarních zápasů představí na domácím hřišti – přivítají Benátky nad Jizerou, které se v soutěži zachraňují.

Viktorce se zatím na jaře výsledkově daří, získala deset bodů z dvanácti možných. Na domácím hřišti porazila Králův Dvůr, Most a Kolín, jediné klopýtnutí přišlo venku proti Převýšovu, kde po bezbrankové remíze prohrála na penalty.

V posledním utkání náš tým porazil Kolín 2:0, když se střelecky prosadili Zdeněk Volek z penalty a stoper Tomáš Petrášek hlavou. „Nebylo to jednoduché, ale této výhry si ceníme možná více, než kdybychom zvítězili 6:0,“ hodnotil trenér Hašek poslední zápas a dodal: „V nadcházejících zápasech se musíme zaměřit na koncovku. Neproměněné šance mohou soupeře nakopnout a zbytečně se tím dostáváme do problémů.“

Benátky nad Jizerou bojují v České fotbalové lize o záchranu a do jarní části nevstoupily dobře. Prohrály totiž s Chrudimí, Kolínem i Zápy a navíc ještě nevstřelily ani gól. Když se podíváme i do podzimní části, Benátky prohrály pět zápasů v řadě, přičemž v jednom podlehly až na penalty.

„Nevytvořili jsme si žádnou šanci a nedali žádný gól. V takovém případě nemůžeme vyhrát, navíc tento zápas byl z těch jarních úplně nejhorší. Chybělo nám pár hráčů, šanci naopak dostali jiní a ukázalo se, že někteří na třetí ligu nemají,“ uvedl po posledním utkání pro klubový web trenér Benátek Vladimír Sedláček.

Benátky jsou farmou prvoligové Mladé Boleslavi, v posledním utkání se v jejich dresu objevili například Fabián, Lacek, Kocourek či Kozma. Většina z nich však nastupuje v dresu Mladé Boleslavi v Juniorské lize.

Utkání startuje v neděli 3. dubna v tradičním čase 10:15 hodin na stadionu v Seifertově ulici.

Poslední vzájemný zápas

Benátky nad Jizerou – Žižkov 1:4 (0:1)

Branky: 47. Chramosta – 18. Volek (pen.), 57. Diop, 86. Janecký, 90. Štoček. Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Štrincl. ŽK: Diviš, Mendy, Horák, Škarecký, Ansuma – Hurka, Brauneis. Diváci: 550.

Benátky nad Jizerou: Diviš – Vraštil, Karásek, Kubista, Horák (61. Ansuma) – Škarecký, Sedláček (80. Murárik), Buryán, Borovička (74. Novotný), Mendy – Chramosta.
Žižkov: Brauneis – Šandera, Avdič, Neuberg, Volek – Diop (84. Janecký), Mareš, Hurka, Vukadinovič (81. Kocourek) – Štoček (90. Konyeha), Dočekal (90. Marek).

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže