Viktorii čeká poslední podzimní zápas: Pardubicím chce vrátit předchozí porážku

18. 11. 2016 | FB

Viktorii čeká poslední zápas podzimní části Fortuna národní ligy – v tradičním nedělním žižkovském čase přivítá na domácím hřišti Pardubice.

Viktoria se naposledy utkala před televizními kamerami s Českými Budějovicemi. Přestože podala jeden z nejlepších výkonů v sezoně na hřišti soupeře, zápas měl smutný konec – porážka 0:2. „Celý tým mohu za výkon pochválit, i když výsledek je hořký,“ smutnil po zápase trenér Zdeněk Hašek.

Toho doplnil i jeho jmenovec a svěřenec Pavel Hašek, který v Dynamu dříve působil. „Fotbal je občas takový, i takto se dá prohrát. Hráli jsme slušný fotbal a po většinu utkání byli lepším týmem,“ uvedl 33letý pravý obránce.

Pardubicím je co vracet

Viktoria se však už soustředí na poslední podzimní zápas, v němž na domácí půdě přivítá Pardubice. V utkání, které je předehrávkou jarní části, bude potvrzovat dobrou formu v domácích zápasech a zároveň hájit neporazitelnost. Tým Zdeňka Haška totiž v předchozích třech zápasech doma vyhrál, navíc drží neporazitelnost s bilancí 4 výhry a 3 remízy.

Východočechům se v letošní sezoně příliš nedaří, jsou až na třinácté pozici s náskokem osmi bodů na první sestupovou pozici. Nicméně v minulém kole zvládli důležitý duel se zachraňujícími se Vítkovicemi, které porazili především díky hattricku Michala Petráně 3:1. Ten se tak rázem stal nejlepším střelcem mužstva.

Pardubice v sezoně zvítězily jen třikrát, jedna z výher však přišla právě proti Viktorii ve druhém kole. Žižkov na Východočechy po jednom z nejhorších výkonů v sezoně nestačil 1:2, když jeho jediný vstřelil z přímého kopu kapitán Miroslav Podrazký.

Viktoria tak má svému nedělnímu soupeři co vracet, navíc bude chtít podzim zakončit před svými fanoušky vítězně a prodloužit sérii domácích zápasů bez porážky.

Delegace

Utkání se odehraje v neděli 20. listopadu od 10:15 hodin na stadionu v Seifertově ulici. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Ondřej Berka, na čárách mu budou asistovat Michal Urban a Petr Kotalík.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov
H2H
FK Pardubice
7. (20) Pořadí v tabulce (body) 13. (14)
24:20 Skóre 11:21
5 – 5 – 5 Celková bilance 3 – 5 – 7
4 – 3 – 0 Bilance doma / venku 1 – 1 – 6
 P   V   P   V   P  Posl. 5 zápasů  V   P   R   V   P 
5 – Tomáš Dočekal, Vojtěch Engelmann Nejlepší střelec 4 – Michal Petráň
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže