Ve čtvrtek v Českých Budějovicích, které doma neztratily ani bod

9. 11. 2016 | FB

Viktorii čeká další utkání Fortuna národní ligy netradičně již ve čtvrtek, kdy se představí na půdě čtvrtých Českých Budějovic. Utkání přímým přenosem vysílá televizní stanice ČT sport.

Poslední utkání vyšlo Viktorii na jedničku. Na domácím hřišti v neděli porazila poslední Prostějov vysoko 5:1 a prodloužila svou domácí neporazitelnost již na sedm zápasů. „Ačkoliv jsme vysoko vyhráli, ani tentokrát nebylo vše úplně ideální, ale to si rozebereme. Rozhodla individuální kvalita našich hráčů, kteří jsou při hře s balonem na vyšší úrovni,“ řekl po utkání trenér Zdeněk Hašek.

Hlavní tváří zápasu byl útočník Tomáš Dočekal, který ukončil dvouměsíční čekání na gól a udeřil hned třikrát. „Moc rád bych v podobném duchu pokračoval a přál bych si alespoň jeden gól v každém utkání. Dosud jsem vstřelil jen dva góly, ale mělo jich být mnohem více,“ okomentoval hattrick 27letý útočník.

Dynamo je doma stoprocentní

Můj dům, můj hrad. Tak nějak by se dalo shrnout počínání si Českých Budějovic, nadcházejícího soupeře Viktorie, na domácím hřišti. Jihočeši do 14. kola odehráli na domácím hřišti šest zápasů a všechny dokázali dovést do vítězného konce s celkovým skóre 12:3. Podobnou sérií na domácí půdě by se v lize mohla pochlubit jen Ostrava.

Českým Budějovicím v tabulce Fortuna národní ligy náleží čtvrté místo se ztrátou pouhých tří bodů na postupovou pozici. Navíc do utkání proti týmu Zdeňka Haška půjdou povzbuzeny výhrou v jihočeském derby nad Táborskem. O těsném vítězství Dynama 1:0 rozhodl Ivo Táborský, který je se šesti góly společně s Richardem Kalodem nejlepším střelcem týmu.

Právě Richarda Kaloda čeká pikantní souboj, neboť ve Viktorii působil dlouhých osm sezon. Totéž by se dalo říci i o stoperovi Žižkova Marku Opluštilovi, který jakožto kmenový hráč Jihlavy v Českých Budějovicích hostoval v jarní části minulé sezony. Svou kariéru s Dynamem spojil i další obránce Viktorie Pavel Hašek.

Disciplinární tresty a delegace

Ani jeden z hráčů obou mužstev není v trestu, nicméně hned několik jich je v karetním ohrožení. Tři žluté karty už nasbírali Kalod, Táborský, Funda (České Budějovice) a Sixta (Žižkov) a v případě čtvrté je nemine jednozápasová stopka.

Utkání se odehraje ve čtvrtek 10. listopadu od 17:00 hodin a jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Ondřej Ginzel, kterému budou asistovat Jaroslav Poživil a Ondřej Kožár. Zápas bude přímým přenosem vysílat ČT sport, program startuje v 16:55 hodin.

Statistické porovnání


SK Dynamo Č. Budějovice
H2H
FK Viktoria Žižkov
4. Pořadí v tabulce 7.
19:10 Skóre 24:18
8 – 3 – 3 Celková bilance 5 – 5 – 4
6 – 0 – 0 Bilance doma / venku 1 – 2 – 4
 V   R   V   P   V  Posl. 5 zápasů  V   P   V   P   V 
6 – Richard Kalod, Ivo Táborský Nejlepší střelec 5 – Tomáš Dočekal, Vojtěch Engelmann
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže