Viktoria dosáhla dvě kola před koncem podzimu na 20 bodů

6. 11. 2016 | JF. FKVŽ

„Pánové díky za odvedenou práci a předvedený výkon. Zápasy proti celkům ze spodních příček tabulky nebývají jednoduché, protože tito soupeři nemají co ztratit a výhra favorita se předpokládá. S touto skutečností jste si poradili a to je pozitivní pro poslední dvě kola podzimu,“ to byla první slova trenéra Zdeňka Haška k týmu před vítězným pokřikem v šatně Viktorky. Toho se tradičně ujal střelec první branky v dnešním zápase Pavel Hašek. Svůj střelecký zásah popsal následovně: „Byla to svým způsobem šťastná branka. Musím se však přiznat, že po převzetí míče u pravé postranní čáry, jsem se podíval do pokutového území a viděl, že jejich brankář je venku z brány. V ten moment mi blesklo hlavou, že to zkusím trefit přímo. Potom jsem ale šel s míčem dál a odcentroval na zadní tyč, od které to skončilo v bráně. Vypadalo to tedy na náhodný gól, ale ta prvotní myšlenka zkusit to, tam byla,“ usmíval se po zápase šťastný střelec.

Svůj další hattrick fotbalové kariéry si proti Prostějovu připsal Tomáš Dočekal: „Dosud jsem v sezóně dal jen dva góly a to je málo. Mělo by jich být více. Moc rád bych v tom pokračoval a přál bych si alespoň jednu trefu v každém utkání. Tato výhra je sice vysoká, ale žádné utkání, není jednoduché. Hráli jsme sice s posledním celkem tabulky, ale on neměl co ztratit a nepřijel betonovat. Udělal však dost chyb v obranné činnosti a my jsme toho dokázali využít. Já osobně jsem se herně uklidnil po první brance. Potom už to bylo skvělé. Vím, že mě bude dnešní hattrick něco do klubové kasy stát, ale rád to zaplatím. Pro dnešní vítězství bylo důležité, že jsme se aktivně udrželi na míči. Už nyní máme dvacet bodů a to je věc, o které jsme si říkali před soutěží, že by to bylo hezkým počinem pro jaro. Před námi jsou ale ještě dva zápasy a budeme chtít přidat další,“ přeje si útočník našeho týmu.

Trenér Zdeněk Hašek ještě na tiskové konferenci k utkání dodal: „Soupeř dnes potřeboval bodovat. Je v těžké situaci, ale rozhodla kvalita našich hráčů, která je ve hře na míči na vyšší úrovni. Už do šatny o přestávce jsme šli za jasného vedení a nakonec to dotáhli do výhry 5:1. Pochopitelně ani dnes tam nebylo úplně vše ideální, ale to si rozebereme. K hattricku Dočekala mohu pouze dodat, že je pozitivní, ale bylo by pro něj dobré, když by se dokázal prosadit i proti silnějším soupeřům, než byl Prostějov,“ konstatoval trenér Viktorky.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže