VIDEO: Viktoria přivítá Prostějov a nic jiného než výhru nebere

4. 11. 2016 | FB

Viktoria se po venkovním utkání ve Vlašimi znovu představí na domácím hřišti – v důležitém souboji přivítá poslední tým tabulky Prostějov.


Viktoria v posledním utkání nedokázala přibrzdit rozjetou Vlašim, které na její půdě podlehla těsně 0:1. Zápas rozhodl gól z přímého kopu z 18. minuty. „Mrzí nás to, protože ten zápas na remízu byl, ale bohužel rozhodla jediná standardní situace. K utkání jsme si v kabině něco řekli, každopádně kluci pracují dobře a tréninkový proces ta porážka nijak nenarušila,” uvedl trenér Zdeněk Hašek.

Jediný bod ze hřiště soupeře a poslední místo

Zdeňka Haška a jeho tým nyní čeká důležitý souboj s Prostějovem. Podobně jako Žižkov i Prostějov je nováčkem letošní sezony Fortuna národní ligy. Z MSFL postoupil z prvního místa, s pětibodovým náskokem před Vítkovicemi.

V letošní sezoně se však Prostějovským tolik nedaří. Aktuálně se nachází na posledním místě tabulky, když dokázali bodovat jen ve třech zápasech ze třinácti. Doma uhráli cennou remízu s Olomoucí 2:2 a porazili Pardubice 3:0, venku pak remizovali s Frýdkem-Místkem 2:2.

Pro moravský tým to však byl jediný zápas, kdy dokázal bodovat na hřišti soupeře. Zbylých pět zápasů prohrál s celkovým skórem 4:14, nicméně Viktorii procházka růžovým sadem rozhodně nečeká. „Jedná se o nováčka, který se soustředí především na defenzivu a spoléhá na rychlé protiútoky a standardní situace,“ poodhalil trenér Zdeněk Hašek, kterého doplnil kapitán Miroslav Podrazký: „Čeká nás těžký zápas, protože Prostějov hraje z hlubokého bloku a budeme muset dobývat.“

Prostějov v posledním kole nestačil na domácím hřišti na Táborsko těsně 2:3, když o výhře Jihočechů rozhodl proměněný pokutový kop z nastavení zápasu. Přitom Moravané těsně před tím dokázali vyrovnat na 2:2 a byli blízko zisku jednoho bodu.

Ačkoliv Viktorii nečeká nic lehkého, její cíl je jasný – vyhrát a získat tři body. „Nebudeme alibisti, pokud bychom nevyhráli, byla by to ztráta. Do utkání tedy půjdeme vyhrát a získat tři body,“ dodal Hašek, který má ze zdravotního hlediska k dispozici celý kádr.

Disciplinární tresty a delegace

Trenér Viktorie Zdeněk Hašek může počítat s navrátilcem Markem Opluštilem, který si ve Vlašimi odpykával jednozápasový trest za čtyři žluté karty. Naopak v dresu Prostějova nebude moci nastoupit Aleš Rus, který si bude odpykávat stejný trest jako Opluštil před týdnem.

Utkání začíná v neděli 6. listopadu v 10:15 hodin a jako hlavní rozhodčí jej bude řídit zkušený arbitr Radek Příhoda, kterému budou na čárách asistovat Dušan Pospíšil a Vít Melichar.

Statistické porovnání


FK Viktoria Žižkov
H2H
1.SK Prostějov
9. Pořadí v tabulce 16.
19:17 Skóre 10:25
4 – 5 – 4 Celková bilance 1 – 2 – 10
3 – 3 – 0 Bilance doma / venku 0 – 1 – 5
 P   V   P   V   P  Posl. 5 zápasů  P   P   V   P   P 
5 – Vojtěch Engelmann Nejlepší střelec 3 – David Štrombach
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže