V sobotu na hřišti rozjeté Vlašimi

28. 10. 2016 | FB

Po výhře v domácím prostředí nad Ústím nad Labem Viktoria cestuje k dalšímu utkání Fortuna národní ligy do nedaleké Vlašimi. Utkání je na programu v sobotu 29. října od 14:30 hodin na stadionu v Kollárově ulici.

Viktoria předchozí utkání zvládla a na domácím hřišti porazila Ústí nad Labem 2:0. O výhře Žižkova rozhodl ve 14. minutě svou trefou Vojtěch Engelmann a minutu před koncem přidal druhý pojišťující gól David Sixta. „Vítězství si ceníme, ale bereme ho s pokorou,“ řekl bezprostředně po utkání trenér Zdeněk Hašek.

Po bídném začátku velký vzestup

Týmu Zdeňka Haška se v minulém kole podařilo přibrzdit tým, který v předchozích čtyřech duelech neprohrál a hned tři z toho dovedl do tříbodového konce. O něco podobného se nyní pokusí i ve Vlašimi, která po bídném vstupu do sezony vyhrála pět zápasů v řadě a v tabulce jí patří překvapivá pátá pozice se ziskem dvaceti bodů. Viktoria je sedmá a má o tři body méně.

Přitom Vlašim nezažila zrovna ideální vstup do aktuálního ročníku Fortuna národní ligy. V úvodních pěti zápasech vybojovala jen dvě remízy a na první výhru si musela počkat až do šestého zápasu, kdy porazila venku Ústí nad Labem. Poté sice ještě přišla porážka v Opavě, nicméně po ní se tým rozjel a vyhrál zmiňovaných pět duelů v řadě. Během nich dokázal porazit například i České Budějovice.

Oba týmy se v sobotním utkání budou muset vypořádat s citelnými ztrátami. Vlašim se bude muset obejít bez útočníka Pavla Vyhnala, který je nejlepším střelcem týmu a zároveň druhým nejlepším celé ligy. 26letý střelec má velkou formu, v posledních pěti zápasech nastřílel pět gólů. Viktorii naopak bude scházet stoper Marek Opluštil. Oba hráči si odpykají jednozápasový trest za čtyři žluté karty.

Souboj Hašků a návraty

Diváci se mohou těšit na netradiční souboj Hašků, a to nejen na hřišti, ale i mimo něj. Vlašim totiž trénuje Martin Hašek a v záložní řadě nastupuje jeho syn Filip, zatímco žižkovský kouč Zdeněk Hašek může do hry nasadit Pavla Haška.

Kromě toho čekají pikantní souboj i Jiřího Pimparu a Václava Klána, kteří ve Vlašimi v minulosti působili. V případě Pimpary se jedná o čerstvou zkušenost, neboť v dresu středočeského celku nastupoval v jarní části minulé sezony. Podobně je na tom i trenér Zdeněk Hašek, který ve Vlašimi působil ještě v době, kdy hrála ČFL. Ve Vlašimi naopak působí Rudolf Reiter a Jan Vondra, kteří v minulosti oblékali dres Viktorie.

Delegace

Zápas Viktorie bude podruhé v sezoně jako hlavní rozhodčí řídit Jana Adámková. V tom prvním případě, ve 4. kole proti Vítkovicím, Žižkov vyhrál 3:0. Na čárách jí budou asistovat Ondřej Pelikán a Jiří Polák.

Statistické porovnání


FC Sellier&Bellot Vlašim
H2H
FK Viktoria Žižkov
5. Pořadí v tabulce 7.
21:16 Skóre 19:16
6 – 2 – 4 Bilance 4 – 5 – 3
 V   V   V   V   V  Posl. 5 zápasů  V   P   V   P   R 
7 – Pavel Vyhnal Nejlepší střelec 5 – Vojtěch Engelmann
Pavel Vyhnal (4 ŽK) Disciplinární trest Marek Opluštil (4 ŽK)
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže