Zápas o šest bodů proti Benešovu devatenáctka zvládla a na soupeře se dotáhla

25. 10. 2016 | Redakce

Po dvou prohrách měl starší dorost Viktorie Žižkov nůž na krku, domácí zápas proti Benešovu potřeboval nutně zvládnout – a povedlo se. Díky těsnému vítězství 2:1 je po třinácti odehraných kolech na třináctém místě.

„Pro nás to je velmi důležité vítězství, protože jsme ve dvou posledních venkovních zápasech nebodovali a situace v dolní polovině tabulky je hodně vyrovnaná. Tým prokázal charakter a vůli vyhrát. Teď potřebujeme konečně bodovat i ve venkovních zápasech, čekají nás ještě dva a věřím, že kluci pro to udělají maximum a dobře se připraví už na páteční pražské derby s Meteorem,“ uvedl sportovní ředitel mládeže Viktorie Pavel Ondračka.

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. První probíhal v režii domácích, kteří Benešov namáčkli do jeho vápna, a jejich nátlaková hra měla jedinou chybu – ze své převahy vytěžili pouze jediný gól. Po přestávce naopak diktovali tempo hry hosté, jenže se zmohli jen na šťastné snížení na 1:2.

„Odehráli jsme výborný první poločas, v němž jsme byli jasně lepší a soupeře přehráli. Vytvořili jsme si několik příležitosti, ale dokázali jsme vstřelit pouze jeden gól. Ve druhé půli nás soupeř přitlačil, byl důraznější a hrozil převážně ze standardních situací. Nám se podařilo vstřelit druhý gól a utkání jsme mohli v klidu dohrát. Bohužel po zbytečné chybě jsme inkasovali a utkání dohrávali v křeči. Nakonec jsme to zvládli a získali cenné tři body. Neustále nemáme kompletní kádr, proto si bodů hodně vážíme,“ zhodnotil zápas trenér David Oulehla.

V dalším kole nastoupí Viktoria Žižkov U19 v pátek 28. října na hřišti sedmého Meteoru (10:15).

11. kolo ČLD U19

Viktoria Žižkov – SK Benešov 2:1 (1:0)

Branky: 24. Krivosheev, 71. M. Klán – 86. Řemínek vlastní. Rozhodčí: Cichra – Hradil, Chustecki. ŽK: Ráža, Kříž (ŽIŽ). Diváci: 35.

Žižkov: Řemínek – Grábner (46. Kadeřábek), Saňa, Anderle, Obermajer – Olšovský (78. Kříž), Ráža – Kravčík (83. Uher), Krivosheev, Vild – Begovič (64. M. Klán).

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže