Polák s Jiránkem si odbydou premiéru proti Viktorce, na Žižkov přijede Zbrojovka

18. 10. 2024 | Wear, foto : FCZB

Čtyři utkání v řadě čekají fotbalisty Viktorky na domácím stadionu na Seifertově ulici. Nejprve přivítají v neděli, v rámci 13. kola ChNL, brněnskou Zbrojovku, poté je na programu derby se Spartou, do kterého půjdeme jako hostující tým a následovat bude pohár s Olomoucí a ligový duel s Vyškovem.

Brno zažilo loni podobně neúspěšnou sezónu, jako Viktoriáni a ani s tou aktuální nemůže panovat na Moravě spokojenost. Zbrojovka se krčí na čtrnáctém místě a jen skóre ji dělí od sestupových příček. Na výhru čekají fanoušci už dlouhých sedm kol. Impulsem ke změně by mělo být posílení sportovního úseku, jehož šéfem se stal exreprezentant Martin Jiránek, který bude mít nově k ruce odchovance Brna a dalšího bývalého reprezentanta, Jana Poláka. Zbrojovka se radovala z výhry naposledy uprostřed prázdnin, kdy uspěla na hřišti Táborska (1:0), ale poté už následovaly jen čtyři porážky a tři remízy, ta poslední před reprezentační přestávkou v domácím prostředí s Vlašimí. Duel se Středočechy měli přitom Brňané dobře rozehraný, ale dvougólové vedení ztratili v závěrečných deseti minutách.

Zápas s Vlašimí odehrál náš nedělní soupeř v této sestavě :

Mucha – Hamza, Štěpánek, Texl – Granečný, Janetzký, Smejkal (86. Večeřa), Kubr (46. Mičuda) - Švancara (66. Polášek), Potočný (86. Štepanovský), Kronus

Mírnou náplastí je pro fanoušky působení jejich hráčů v letošním ročníku MOL Cupu, ve kterém se celkem bez problémů dostali přes Bohunice a Frenštát do třetího kola, kde jim bude odměnou duel na pražské Letné. Pokud se podíváme na vzájemné zápasy v novodobé éře, tak lze říci jediné - remízové utkání by fanoušci asi čekat neměli. V předešlých osmi duelech si oba soupeři připsali shodně po čtyřech výhrách a poslední plichta se urodila ještě v lize, čtrnáct sezón zpátky. V loňských měřeních byla stoprocentní Viktorka. Nejprve jsme na podzim zaskočili Zbrojovku rychlým nástupem a po poločasovém třígólovém vedení jsme slavili vítězství 4:2 a v důležité záchranářské odvetě jsme dokázali v květnu uspět i na Srbské (2:0), když v závěru udeřili Jirásek s Batiojou.

Zápas 13. kola ChNL má výkop v neděli, v 10:15, a jako hlavní jej bude řídit sudí Orel s asistenty Mokruschem a Kotalíkem.

Vstupenky na utkání můžete zakoupit pohodlně a finančně výhodněji v předprodeji ZDE.

Místo naší tradiční poločasové soutěže jsme si pro vás tentokrát nachystali exhibiční zápas ve hře FIFA, ve kterém si to proti sobě o přestávce rozdají dva špičkoví hráči české scény. Stánek bude umístěn poblíž hlavního vchodu a jste srdečně zváni. Ale nejen to. Můžete se sami s hráči TOP25 poměřit a zahrát si s nimi! Tak se stavte!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí