Na Žižkov přijede čtvrtá Opava, Seifertka uvidí souboj loňských trenérských parťáků

27. 9. 2024 | Wear, foto : SFC Opava

Podruhé během týdne vyběhnou svěřenci kouče Marka NIKLA na trávník proti soupeři ve žlutomodrém a nikdo z fanoušků by se určitě nezlobil, kdyby duel s Opavou zvládli podobně, jako středeční pohárový zápas v Písku. Barvou dresů však veškerá podobnost končí, Viktoriány čeká silný soupeř pokukující po návratu do nejvyšší soutěže.

Zajímavá konfrontace čeká diváky i na lavičkách, na kterých se proti sobě postaví lodivodi, kteří ještě loni vedli bok po boku ligové Budějovice a před jihočeským angažmá se jim společně dařilo i u Litavky v Příbrami. Svěřenci trenéra Zápotočného rozjeli sezónu solidně, v tabulce jim patří čtvrtá příčka a na barážové umístění jim chybí pouhý bod. Navíc mají jeden odložený duel s k dobru. Po slabším začátku, kdy v prvních třech kolech posbírali jen dva body za dvě remízy, se Slezané rozjeli a šňůru čtyř výher jim přetrhla až v posledním kole štika podzimní části z Chrudimi (1:2). Stejně, jako Viktoriáni, odehrál i náš sobotní soupeř v týdnu 2. kolo MOL Cupu, ale na postup se pořádně natrápil. Výhru 1:0 nad třetiligovým nováčkem ze Strání trefil až v nastavení Papalele.

Pohárový duel odehrála Opava v tomto složení :

Richter – Helešic, Kozák (76. Blatný), Lehoczki, Málek, Mootoo, Mužík (58. Čejka), Omale, Ondráček (C), Silva, Rezek (76. Haitl)

V loňské sezóně se oba soupeři rozešli dvakrát smírně. Parádní srpnovou žižkovskou stíhačku mají fanoušci ještě v živé paměti (Viktorka vybojovala v Opavě bod, ačkoli ještě půl hodiny před konce prohrávala o tři branky) a jarní odveta na Seifertce pak přinesla plichtu 1:1 (Rosa).

Až do sobotní půlnoci mohou fanoušci koupí vstupenky do sektoru hostí přispět na pomoc právě opavskému klubu, jehož stadion byl postižen nedávnou povodní. Cena vstupenky byla stanovena na 100,- Kč a pořídit ji můžete ZDE. Jako první si vstupenku, která pomáhá, pořídili hráči našeho A týmu a ostatní členové klubu. Všem fanouškům, kteří se k nám přidávají, děkujeme!

Sobotní utkání 11. kola ChNL má na stadionu na Seifertově ulici výkop v 10:15 a před kamerami České televize jej bude jako hlavní řídit sudí Starý s asistenty Matouškem a Ježkem.

Těším se na vás na tribunách a ... DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí