V prvním podzimním derby se v Radotíně poměříme s mladými slávisty

20. 9. 2024 | Wear, foto : SKS

Na dlouhé tři týdny se Viktoriánům protáhla pauza mezi mistrovskými zápasy ve druhé lize. Skončí tuto neděli, kdy se svěřenci kouče Marka NIKLA představí na hřišti v Radotíně, kde hraje své domácí zápasy B tým pražské Slavie. Pro oba soupeře půjde o první vzájemné měření sil o body, dosud jsme se se záložním týmem sešívaných utkávali pouze v přípravných duelech.

Červenobílí půjdou do malého derby ze sedmé příčky s jednobodovým náskokem na Viktoriány. V letošním ročníku zatím třikrát zvítězili (Sparta B 2:1, Líšeň 4:0, Olomouc B 4:0) a přidali bod za remízu s Prostějovem (2:2). Slavia si v týdnu střihla dohrávku 7. kola ChNL ve Zlíně, odkud se vrátila po porážce 1:2 s prázdnou.

Utkání na hřišti lídra odehráli svěřenci trenéra Střihavky v této sestavě :

Slavata – Trédl, Konečný, Hunal (82. Pikolon), Zachoval – Bužek, Slončík (62. Mikulanda) – Pech (76. Perišić), Beran (62. Žitný), Toula – Škoda (76. Jelínek)

Jedinou branku hostí zaznamenala letní posila Vladimír Perišić, který se po přestupu z Černé Hory rozehrává ve slávistické rezervě. Na soupisce našeho nedělního soupeře najdeme např. veterána Milana Škodu, nebo Erica Hunala, syna žižkovského stopera.

Viktoriáni si dlouhou herní pauzu proložili přípravnými zápasy s béčkem Bohemians (6:0) a Vlašimí (3:1) a z druhého břehu Vltavy se rozhodně nechtějí vracet s prázdnou.

Malé pražské derby má v areálu Olympie Radotín výkop v neděli, v 10:15, a jako hlavní jej bude rozhodovat sudí Cieslar s asistenty Podaným a Bělákem.

Přijeďte Viktorce fandit a pomoci klukům k dalším bodům!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
přát., Příprava, st 18. 9. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Sellier&Bellot Vlašim

3:1
logo logo
10. kolo, ChNL, ne 22. 9. 2024

SK Slavia Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:15
10. 9. 2024

Zájem o viktoriánský nábor potěšil a ukázal, že děti z Prahy 3 chtějí sportovat na Žižkově

5. 9. 2024

Ve druhém kole MOL Cupu pocestuje Viktorka na hřiště třetiligového Písku

30. 8. 2024

Viktorku srazily v Jihlavě vlastní chyby i neuznaný gól

30. 8. 2024

Viktorka zalovila v kádru účastníka Konferenční ligy, z Boleslavi přichází záložník Vaníček