Před repre pauzou čeká Jihlava, Vysočina přivítá Viktorku již bez trenéra Oulehly

29. 8. 2024 | Wear, foto : FC Vysočina

Na jaře jsme se na Vysočině definitivně zachránili. Tentokrát cestují svěřenci kouče Marka NIKLA do Jihlavy potvrdit solidní start do nového ročníku. Na lavičce soupeře už u toho nebude nedávný exžižkovák David Oulehla, který byl v týdnu vedením klubu odvolán.

Domácí půjdou do zápasu z poslední šestnácté příčky s dosavadním ziskem tří bodů. Ty vybojovali za tři domácí remízy (Vyškov, Táborsko, Líšeň), ke kterým přidali už jen čtyři prohry (Brno, Sparta, Olomouc, Prostějov). Osud trenéra Davida Oulehly pak definitivně zpečetila úterní pohárová blamáž, kdy se po prohře na hřišti divizního Žďáru nad Sázavou poroučela Vysočina z letošního MOL Cupu již v prvním kole. Sportovní ředitel, Lukáš Vaculík, okomentoval změnu na trenérském postu takto :

„Řešení, pro které jsme se rozhodli, rozhodně není populární a mrzí nás. Bohužel vnímáme, že se potýkáme s vleklou sportovní krizí, která se neváže pouze k špatnému startu nového soutěžního ročníku. Trápí nás vlastně celý kalendářní rok 2024, kdy jsme z 22 zápasů dosáhli jen na 2 vítězství. David Oulehla rozhodně zaslouží poděkování za práci, kterou v klubu od května 2023 odvedl."

V posledním mistrovském utkání sahala Jihlava v Prostějově alespoň po bodu, ale v nastaveném čase neproměnili hráči ve žlutém vyloženou gólovou šanci a na druholigovou výhru čekají na Vysočině už čtyři měsíce. Zápas na Hané (1:2) odehrál náš páteční soupeř v této sestavě :

Jágrik – Chytrý, Štětka, Šancl (56. Selnar), Araujo-Wilson (64. Záhradník), Křivánek, Hošek, Křehlík (56. Lacko), Čermák, Pešek (89. Smutný), Boussou

Ve vzájemných zápasech v předešlé sezóně se v obou případech radovali hosté. Na Seifertce jsme na podzim podlehli 0:2, na jaře jsme pak dali na stadionu v Jiráskově ulici razítko na definitivní záchranu po výhře 2:1 (Jirásek, Sixta).

Duel 8. kola ChNL má v pátek v Jihlavě výkop v 18:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Machálek s asistenty Dohnálkem a Markem.

Pokud nestihnete přijet fandit Viktorce přímo do hlediště, můžete utkání sledovat živě ZDE.

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
přát., Příprava, út 3. 9. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

Bohemians Praha 1905 "B"

6:0
logo logo
10. kolo, ChNL, ne 22. 9. 2024

SK Slavia Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:15
30. 8. 2024

Viktorku srazily v Jihlavě vlastní chyby i neuznaný gól

30. 8. 2024

Viktorka zalovila v kádru účastníka Konferenční ligy, z Boleslavi přichází záložník Vaníček

29. 8. 2024

Před repre pauzou čeká Jihlava, Vysočina přivítá Viktorku již bez trenéra Oulehly

25. 8. 2024

Necid se prostřílel do čela tabulky kanonýrů a Viktorka bere s Vlašimí bod