Nová sezóna je tu, Viktorka ji odstartuje ve varnsdorfské Kotlině

19. 7. 2024 | Wear

Letní příprava je u konce, v neděli vstoupí svěřenci trenéra Marka Nikla do nového ročníku druhé ligy, který ponese nově název Chance Národní Liga. V kádru došlo jen k minimálním změnám, čtyři odchody nahradily čtyři nové tváře. V přípravě odehrál tým šest zápasů s bilancí 2-1-3.

Po jarní části opustila kabinu čtveřice Bajza (konec hostování), Kovinić (konec hostování), Kozojed (konec hostování), Rosa (konec hostování) a na uvolněných skříňkách v šatně se postupně objevila jména Melichar, Necid, Gembický a Fišl. V průběhu přípravy se klub dohodl na pokračování se stoperem Broukalem, jehož hostování se proměnilo v přestup. Důležitým faktorem bylo též prodloužení smluv kmenovým hráčům - Divíšek, Batioja, Jirásek, Klusák, Prošek, Sixta a Tregler.

V přípravě odehráli Viktoriáni šest duelů. Utkali se se čtyřmi ligovými soupeři (Teplice 0:1, Jablonec 1:1, České Budějovice 1:7, Slovácko 1:4), německým Zwickau (4:1) a třetiligovým Strání (4:0). Tým se připravoval v domácích podmínkách na Žižkově a ve středočeských Přišimasech a v předposledním týdnu absolvoval soustředění v Uherském Brodě na Slovácku.

Úvodním soupeřem v prvním kole Chance Národní Ligy nám bude Varnsdorf. Hlavní novinkou v táboře Severočechů je angažování kouče Ivana Kopeckého (54). Bývalý ligový hráč již dříve ve Varnsdorfu působil v roli asistenta, nyní podepsal roční smlouvu coby hlavní kouč. Samotný kádr pak doznal mnohem více změn, než v případě Žižkova. Odešli Dominik Kříž, Václav Penc, Denny Samko, Matyáš Vojta, Jakub Hodek, Vojtěch Stránský, Dominik Gembický, Tomáš Polyák a Andrij Juzvak. Novými tvářemi jsou liberečtí mladíci Hudák a Lexa, nebo jablonečtí Nikrýn a Kubín. Pokračují i zkušení Rudnytskyy a Kouřil.

V generálce porazil Varnsdorf Ústí nad Labem 4:1 (4. Hassani, 66. Kubín, 74. Kouřil, 88. Podzimek) a v posledním přípravném utkání nastoupil v této základní sestavě :

Pešl – Ambler, Kouřil, Kubista, Zálešák – Lexa, Solomon, Kosař, Hudák – Usman

Nedělní duel bude pikantní pro naši letní posilu, Dominik Gembický v loňské sezóně oblékal dres našeho protivníka a v květnu gólem do sítě Bajzy dokonce oddálil naše záchranářské oslavy.

Zápas má na Městském stadionu v Kotlině výkop v neděli, 21.07., v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Kotala s asistenty Kotíkem a Dreslerem.

Přijeďte fandit Viktorce!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
přát., Příprava, út 3. 9. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

Bohemians Praha 1905 "B"

6:0
logo logo
9. kolo, ChNL, ne 15. 9. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Baník Ostrava B

10:15
29. 8. 2024

Před repre pauzou čeká Jihlava, Vysočina přivítá Viktorku již bez trenéra Oulehly

25. 8. 2024

Necid se prostřílel do čela tabulky kanonýrů a Viktorka bere s Vlašimí bod

23. 8. 2024

Na Žižkov míří remízový král s čerstvým čtyřicátníkem Podrazem na lavičce

23. 8. 2024

Dobrá zpráva pro fanoušky, LFA spouští platformu pro přenosy zápasů ChNL