VIDEO: Viktorii čeká další slezský výjezd, tentokrát do Ostravy

14. 10. 2016 | FB

Viktorii během podzimní části čeká už třetí výjezd do Slezska – po Třinci a Frýdku-Místku tentokrát míří do Ostravy, kde se utká s Baníkem.


Baník Ostrava v minulé sezoně opustil nejvyšší soutěž a nejen jeho současná pozice v tabulce ukazuje, že se chce brzy vrátit mezi elitu. Tým, který trénuje zkušený kouč Vlastimil Petržela, je aktuálně na druhé pozici, ještě neprohrál a navíc doma neztratil ani bod. Ostravané v posledním utkání remizovali na hřišti Táborska 2:2, s nímž prohrávali už 0:2, ale dvěma góly ve druhé půli dokázali vybojovat bod.

Speciální zápas čeká žižkovského Vojtěcha Engelmanna, který v Baníku dříve působil. „Na zápas se moc těším, mám tam spoustu kamarádů a je pro mě motivace se tam předvést,“ uvedl. Právě Engelmann o sobě dal pořádně vědět při výjezdu Viktorie do Třince, kde nastřílel hattrick a zápas skončil nerozhodně 4:4. V druhém „slezském výjezdu“ Viktoria vyhrála na hřišti Frýdku-Místku 2:1.

„Baník je silné mužstvo, které jednoznačně patří do první ligy a v té druhé je jen omylem. Zápas si jedeme užít, ale rozhodně ne v roli obětního beránka. Chceme bodovat a do Ostravy jednoznačně nejedeme na výlet,“ nechal se slyšet trenér Viktorie Zdeněk Hašek a přiblížil situaci v mužstvu po zdravotní stránce: „Až na malé šrámy je mužstvo připraveno, takže do Ostravy pojedeme v kompletní sestavě.“

Tým se do Ostravy přesouvá v den utkání, v karetním ohrožení je stoper Marek Opluštil, který viděl už tři žluté karty a v případě čtvrté bude mít jeden zápas stopku.

Utkání je na programu v sobotu 15. října od 17:00 hodin na Městském stadionu ve Vítkovicích. Jako hlavní rozhodčí jej bude řídit Pavel Rejžek, jemuž budou na čárách asistovat Pavel Vlasjuk a Jakub Šimáček.

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže