Proběhla tisková konference před startem jarní části ČFL

3. 3. 2016 | Redakce

FK Viktoria Žižkov uspořádala před startem jarní části ČFL tiskovou konferenci, na které padlo mnoho témat.

Vedení klubu na tiskové konferenci přiblížilo koncepci klubu do jarní části ČFL. Jednou z novinek je změna firmy, která zajišťuje materiální vybavení A-mužstva. Novým partnerem bude Uhlsport: „S touto firmou jsme se dohodli a naším společným cílem je dlouhodobá spolupráce. Pokud jde o smlouvu, tak jsme teprve před podpisem, ale co jsme si řekli, tak to platí už nyní,“ pochvaluje si vznikající partnerství sportovní ředitel Michal Dyml.

Otázky pochopitelně padly i na současnou situaci klubu, protože stále je v paměti období z loňského léta, kdy nebylo jisté, zda klub vůbec bude schopen pokračovat v profesionálním fotbalu nebo skončí úplně. „Loni to bylo skutečně kritické. Nyní už máme vše nejhorší za sebou a je jasné, že klub bude žít svým životem. Během posledního více než půl roku, tedy od doby, kdy další existence klubu, byla opravdu na hraně, se nám podařilo postavit tým schopný předvádět ve třetí nejvyšší soutěži kvalitní fotbal a hlavně stabilizovat ekonomickou situaci," řekl ředitel klubu Jiří Rýva.

„V současné době máme z více než osmdesáti procent urovnány závazky z minulosti a pochopitelně cílem je oddlužit Viktorku úplně. S MČ Praha 3 vedeme jednání a jasno by mělo být co nejdříve. Pokud jde o kauzu Baník, tak došlo k určité dohodě, která má své etapy. Ta první už je splněna a v této souvislosti musím ocenit i snahu FAČR, který byl jednání nápomocen jako třetí účastník. Podrobnosti nebude nikdo ze zúčastněných zveřejňovat, ale konečné řešení je podle mého prospěšné pro všechny zúčastněné,“ přiblížil ředitel klubu Jiří Rýva.

Trenér Zdeněk Hašek se zmínil o změnách v kádru: „Hráčský kádr prošel celkem velkou proměnou. Ti, kteří na podzim většinou nehráli, odešli ať už z důvodů jejich výkonnosti nebo i koncepce, kterou se chceme ubírat. Výsledkem je, že do jara jdeme s deseti novými jmény a také se dvěma dorostenci, kterým chceme dát příležitost, aby se mohli připravovat s prvním mužstvem. Ti kluci musí dostat šanci na to, aby si vyzkoušeli co to je dospělý fotbal.“

„Pokud jde o přípravu, tak jsme měli opravdu vše potřebné. Chceme předvádět atraktivní fotbal, který bude fanoušky bavit a Viktorce přinese výsledky, které ji posunou směrem k čelu tabulky. Postupují dva celky a netajím se tím, že je v našich silách se na tyto příčky dostat. Z mužstva je cítit touha po úspěchu a to mě těší. Půjdeme za ním postupně, ale je jasné, že velmi důležitých bude prvních pět kol, z nichž hrajeme čtyřikrát doma,“ nechal se slyšet trenér Hašek.

Nově obrozená Viktorka chce také více navázat kontakt s fanoušky. Ve druhé polovině března budou spuštěny nové webové stránky, na kterých se intenzivně pracuje a plní se archivem. Pokud jde o první jarní utkání, které se hraje tuto neděli s Královým Dvorem, tak na něj chce klub pozvat všechny příznivce fotbalu a zaplnit stadion. Vstup je tedy pro všechny ZDARMA! 

logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
11. 10. 2024

V deštivé přípravě těsná prohra s ligovým Jabloncem

8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže