Na Vysočinu pro druholigovou jistotu

16. 5. 2024 | Wear

Extrémně vyrovnaná F:NL má před sebou poslední dvě kola aktuálního ročníku. To s pořadovým číslem 29 se odehraje v neděli a všechny zápasy mají shodný čas výkopu. Viktorka se v pět odpoledne představí na půdě jedenácté Jihlavy. K jistotě záchrany potřebují svěřenci Marka Nikla bodovat, sestupem je nadále ohrožena celá spodní polovina tabulky.

Pryč jsou časy, kdy k záchraně stačilo pohodlně 30 bodů. Probíhající ročník je jedním z nejvyrovnanějších v historii, ani aktuálních 36 bodů nedává Viktorce definitivu. Za určitých okolností se sice můžeme z Jihlavy vracet se záchranou i v případě prohry, z kabiny však zní jednoznačně - navázat na úspěšné jarní venkovní duely a zabojovat o vítězství! Domácí si na jaře zahrávali s ohněm. Nepodařená série výsledků je před pár koly přišpendlila nebezpečně blízko dnu tabulky a domácí ztráta se stejně ohroženým Varnsdorfem nevěstila nic dobrého. Pak však přišla vzpruha v podobě nečekané výhry ve Vyškově a po remíze v minulém kole u Litavky se i jihlavskému ježkovi dýchá přeci jen o něco lépe.

Remízový duel (1:1) v Příbrami odehrál náš nedělní soupeř v sestavě :

Soukup – Chytrý, Piško, Vedral, Farka (89. Tureček) – Pešek, Lacko (76. Shudeiwa) – Křehlík (60. Svoboda), Šancl (60. Selnar), Franěk (60. Ogiomade) - Araujo-Wilson

Stejně, jako s většinou týmů ze spodní části tabulky, ani s Vysočinou nemáme aktivní vzájemné zápasy. V listopadu se na Seifertce radovali po výhře 2:0 hosté, za které se prosadil v první půli Justin Araujo-Wilson a v prodloužení pečetil výsledek Marvis Ogiomade.

Na stadionu v Jiráskově ulici hrají důležité role i dva exviktoriáni. Za záchranou vede tým kouč David Oulehla a v brance si v posledních zápasech řekl o pozici jedničky gólman Pavel Soukup.

Podobně tomu je i na druhé straně, v dresu Jihlavy začínal svou českou fotbalovou pouť Augusto Batioja a mládežnickými týmy Vysočiny prošel David Klusák.

Viktorka na jaře mohutně finišuje, z patnácté sestupové pozice, na které se stejným počtem bodů i přezimovala, se díky 6 výhrám a 3 remízám prokousala až na současnou desátou příčku. V jarní části patří Viktoriánům čtvrtý flek, mezi týmy s aktuálně nejlepší formou dokonce příčka třetí.

Utkání 29. kola F:NL má v Jihlavě výkop v neděli v 17:00, delegace sudích bude teprve oznámena.

Přijeďte Viktorku dotlačit k bodům a k jistotě záchrany!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!






logo logo
1. kolo, ChNL, ne 21. 7. 2024

FK Varnsdorf

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

1:1
logo logo
2. kolo, ChNL, ne 28. 7. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Líšeň 2019

10:15
13. 7. 2024

Generálka dopadla lépe pro ligové Slovácko, za týden už směr Varnsdorf

13. 7. 2024

Viktorka zakončí moravské soustředění generálkou se Slováckem

10. 7. 2024

Drtiči z hor Viktorku nerozdrtili, ze zápasu hraného v tropických teplotách bereme zaslouženou výhru

10. 7. 2024

Na klubovém webu byl zahájen prodej permanentek na sezónu 2024/25