Devatenácté kolo přinese na Julisce první jarní derby

14. 3. 2024 | Wear

V sobotním duelu na druhém břehu Vltavy se proti sobě postaví týmy se stejnou jarní bilancí, ale zcela odlišnými plány. Družina Petra Rady už se dorazila na jediný bod vedoucímu Vyškovu a má zas o něco blíže svůj cíl, kterým je návrat do nejvyšší soutěže. Svěřenci trenéra Marka Nikla se díky čtyřem bodům z úvodních dvou jarních zápasů vymanili ze sestupových vod, ale i oni potřebují bodovat i nadále. První jarní pražské derby tak má o náboj postaráno.

Dukla vstoupila do jarních odvet domácí přestřelkou (3:3) s Brnem a minulý víkend přidala vítězství ve Varnsdorfu (1:0), který jí zajistila až Horou proměněná penalta v závěru zápasu. Utkání na severu Čech odehráli Pražané v sestavě :

Šťovíček – Vondrášek, Hašek, Peterka (C), Helešic – Hora, Kozma – Douděra (82. Hrubeš), Kozel (63. Zeronik, 90. Buchvaldek), Moulis (63. Ludvíček) – Mešanović

Bosňan Muris Mešanovič je nejvěhlasnější zimní posilou Dukly a ihned o sobě dává výrazně vědět. Odehrál plných 180 minut a po dvou trefách do sítě Zbrojovky si drží průměr gólu na zápas. Oslabením bude naopak pro domácí vynucená absence beka Vondráška, který obdržel ve Varnsdorfu čtvrtou žlutou kartu.

Podzimní vzájemný souboj se pod vysílačem vydařil mnohem lépe žlutočerveným, kteří si ze Seifertky odvezli vysokou výhru 5:1. Čestný úspěch bíločervených zaznamenal Radek Voltr, který dnes ohlásil konec kariéry a parťákům z kabiny tak bude v sobotu držet palce jen na tribuně.

Pražské derby má v sobotu na Julisce výkop ve 14:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Petřík s asistenty Šimáčkem a Vyhnanovským.

Přijďte nás povzbudit v boji o další důležité body!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!

logo logo
24. kolo, F:NL, ne 21. 4. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Chrudim

3:1
logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit

20. 4. 2024

Charlie si drží pětibodový náskok. Jdeme tipovat duel s Chrudimí

19. 4. 2024

Fuck Cancer! Seifertka se zahalila do fialové, Viktorka vyhlásila boj rakovině