Pět zimních posil, přehled odchodů, sobotní generálka a týden do startu jarní části F:NL

23. 2. 2024 | Wear

Dlouhá zimní příprava se blíží ke svému konci, svěřence trenéra Marka Nikla čeká o víkendu generálka s béčkem Plzně a poté se již zraky fanoušků Viktorky budou upírat k prvnímu jarnímu kolu, ve kterém pocestujeme do moravské metropole k duelu s Líšní. Do bojů o uchování druholigové příslušnosti půjdeme i s pěticí nových hráčů.

Gólman, dva obránci, dva útočníci. To je výčet postů, na kterých jsme v zimní pauze posílili a teď vám celou pětici představíme.

Pavol BAJZA (32)

Zkušený slovenský gólman nevynechal na podzim ani minutu v brance hradeckých Votroků a ve fotbalovém životopise má např. štace v italské Parmě, dánském Vejle, nebo kyperském Olympiakosu Nicosia. V Česku nastupoval i v dresu Karviné a Slovácka. Na Žižkov přichází z FC Hradec Králové na hostování do konce jara.

Josef DIVÍŠEK (33)

Zkušenost i do zadních řad. Pražský rodák se do dospělého fotbalu propracoval ve Spartě, ligu pak kopal za Příbram, Slovácko a Zbrojovku. Z Brněnského klubu přichází na Žižkov na přestup.

David BROUKAL (27)

Nejčerstvější posila má na svém kontě přes třicet ligových duelů v obraně Českých Budějovic a urostlého stopera tak kouč Nikl velmi dobře zná. David přichází z Dynama na hostování do 30. června 2024.

Nedjeljko KOVINIĆ (22)

Vysokého Černohorce si vyhlédl v jeho domovině v týmu FK Bokejl prvoligový Zlín, v jehož dresu naskočil za půldruhé sezóny do tří desítek zápasů v nejvyšší soutěži a čtyřikrát se gólově prosadil. Další starty a branky přidal za záložní tým. Mladý útočník přichází ze Zlína na hostování do 30. června 2024.

Adam TOULA (22)

Druhou ofenzivní posilou je stejně starý odchovanec vlašimského fotbalu, odkud v jedenácti letech přestoupil do Edenu. První dospělé sezóny strávil na hostování v rodné Vlašimi. Na Žižkov přichází ze Slavie na přestup.


Přinášíme vám také přehled odchodů :


David BŘEZINA - přestup do FK VIAGEM Ústí nad Labem

Ondřej ŽEŽULKA - přestup do FC Slovan Velvary

David ŠTROMBACH - přestup do FK Zápy

Lukáš HORÁLEK - hostování v SK Český Brod

Tomáš KUCHAŘ - hostování v FK Loko Vltavín

Daniel FINĚK - hostování v FK Chlumec nad Cidlinou

Ondřej ORAVEC - ukončeno hostování z FC Viktoria Plzeň


Viktorku čeká v sobotu v Blšanech generálka s béčkem Plzně a poté už ostrý start do jarních odvet F:NL. K prvnímu zápasu pocestujeme v sobotu, 2. března, do Líšně.

Těšíme se na vás v hledišti!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!



logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek

20. 4. 2024

Na Žižkov míří pátá Chrudim, kulichů máme ve fanshopu nachystán dostatek, přijďte fandit