Na slavnostní derby se rýsuje kvalitní atmosféra, v předprodeji zmizelo již přes polovinu vstupenek na hlavní tribunu

29. 9. 2023 | Wear, foto : ACS

V rámci 11. kola F:NL se na Žižkově utkají týmy, které hrají na stadionu na Seifertově ulici svá domácí utkání. V roli hostí se tentokrát představí záložní tým pražské Sparty a již dnes je jisté, že se duel, který si Viktorka vybrala pro oslavy 120 let své existence, bude hrát ve výborné atmosféře. V předprodeji byla vyprodána již více než polovina hlavní tribuny a zájem je i o vstupenky do dalších sektorů.

Fanoušci obou soupeřů by si jistě přáli vidět své týmy v tabulce výše, než na současné desáté, resp. čtrnácté příčce, ale poslední zápasy byly pro oba protivníky výsledkově úspěšné. Viktorka bodovala dvakrát za sebou (Táborsko 4:1, Chrudim 2:2) a letenská záloha zvládla po pěti neúspěšných pokusech opět zápas za tři body (Jihlava 2:1). Žižkovský stadion není letos zatím ani pro jedno z mužstev Mekkou zaslíbenou, Spartě patří v tabulce domácích utkání třináctá pozice, Viktorka je ještě o stupínek níže. V derby se však tradičně veškeré statistiky a prognózy mažou a Viktoriáni věří, že s podporou svých fanoušků prodlouží šňůru zápasů, ve kterých brali body, a posunou se opět blíže klidnému středu tabulky. Nic jednoduchého nás ovšem nečeká, svěřenci trenéra Janouška se naladili úspěšnou otočkou proti Jihlavě (2:1), ve které dokázali utkání zvrátit na svoji stranu dvěma góly ve druhém poločasu.

Duel s Vysočinou odehrála Sparta v této sestavě :

Surovčík – Večerka (81. Goljan), Ševínský, Lilling – Penxa, Holoubek (66. Horák), Kaštánek, Váňa (46. Hodouš) – Hranoš (84. Šilhart), Schánělec, Ševčík (66. Mokrovics).

Trenér Janoušek ohodnotil výkon svých svěřenců pro klubový web takto :

Tentokrát se nám podařilo do zápasu dobře vstoupit, v šesté minutě už jsme měli na kontě tři gólové situace. Pak se hra vyrovnala a Jihlava z takové nečekané situace dokázala vstřelit branku, což nás trochu srazilo. Musím však ocenit celý tým, práci všech kluků a jejich nasazení. Dodrželi to, co jsme si řekli v poločase, a střídající hráči hru ještě oživili. Věřím tomu, že jsme si zaslouženě došli za otočením výsledku. Celý týden jsme opět pracovali na tom, abychom se v závěru soustředili na svou práci a činnost jednotlivých hráčů. V každé situaci můžete něco označit za chybu, ale tentokrát ten hektický závěr zvládli kluci velmi dobře. Máme obrovskou radost, že se vrátil Dalibor Večerka. Odehrál osmdesát minut tak, jak jsme chtěli. Byl konstruktivní, zapojil se dobře do defenzivy, vyhrával souboje. Herní vytížení mu sice chybí, ale věřím, že se bude krok za krokem zlepšovat a stane se oporou defenzivních řad."

Viktorka pojala derby zároveň jako oslavu 120. výročí vzniku klubu a krom utkání samotného se mohou fanoušci těšit na řadu doprovodných akcí jak na stadionu, tak v parku před ním.

O zápas je odpovídající zájem, v předprodeji se vyprodala již více než polovina hlavní tribuny, proto doporučujeme se nákupem neváhat. Vstupenky pořídíte ZDE.

Nedělní utkání má výkop v tradičních 10:15 a jako hlavní jej bude řídit sudí Vít Zaoral.

Přijďte s námi oslavit 120. narozeniny naší Viktorky a podpořit hráče v honbě za dalším vítězstvím!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
25. kolo, F:NL, ne 28. 4. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

2:0
logo logo
26. kolo, F:NL, ne 5. 5. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

MFK Vyškov

10:15
26. 4. 2024

Viktorka se v rámci 25. kola F:NL představí v neděli před televizními kamerami na Letné

24. 4. 2024

V sobotním předkrmu před nedělním derby přivítá béčko na Seifertce Braník

23. 4. 2024

Vzácná návštěva. Pozvání na Viktorku přijaly děti z žižkovské Mateřské školky Vozová 5

21. 4. 2024

Viktorka porazila pátou Chrudim, Sixtovo gólové představení podtrhl premiérovou trefou Divíšek