Viktoriánský víkend : béčko odstartuje přebor na ČAFCe, áčko cestuje do Opavy

4. 8. 2023 | Wear, foto : SFC Opava

První srpnový víkend už zasáhnou do mistrovských bojů oba naše dospělé týmy. Již tento pátek rozehraje nový ročník Pražská teplárenská přeboru béčko, které začíná na hřišti ČAFC v Záběhlicích. "A" tým, povzbuzený středečním vítězstvím nad Líšní, čeká v sobotu daleká cesta do Slezska k utkání s Opavou.


Béčko se chystalo na novou sezónu v pražských Kolodějích, kde také, stejně, jako na jaře, odehraje většinu svých domácích utkání (v plánu je odehrát vybrané zápasy i na hlavním stadionu na Seifertově ulici). Tým povede nově dvojice Jiří Brunclík (trenér) a Josef Bazal (hrající asistent). V přípravě odehrál náš záložní tým pět duelů s bilancí 3-1-1 :

SK Slaný 2:0, Motorlet "B" 4:5, Stará Boleslav 9:1, FK Litoměřicko 7:4, FC Horky 3:3

V kádru B týmu je aktuálně 19 hráčů, tým doplnili fotbalisté z dorosteneckých kategorií i několik posil z jiných klubů.


Áčko prolomilo ve středu smolnou úvodní sérii, připsalo si první tři body a do Opavy pocestuje v sobotu s cílem poprat se o další. Soupeř zachraňoval na jaře druholigovou příslušnost do posledního kola a ani vstup do nové sezóny se mu nevydařil podle představ. Po třech kolech mají Slezané na kontě, shodně, jako Viktorka, tři body za výhru (Varnsdorf 1:0) a dvakrát se vraceli ze hřišť soupeřů s prázdnou (Jihlava 1:2, Příbram 0:1).

Středeční duel u Litavky odehrála Opava v sestavě :

Richter – Janoščín, Rataj (67. Marzuq), Omale (77. Vincour), Ondráček, Helebrand, Blecha, Haitl, Kopečný, Hýbl, Ščudla (72. Whiffen).

Za posledních 15 sezón spolu seehráli oba soupeři ve druhé lize celkem 14 zápasů a celá polovina z nich skončila nerozhodným výsledkem. Na poslední návštěvu stadionu na Lípové nevzpomínají Viktoriáni vůbec rádi, v sestupové sezóně 2021/22 odjeli z Opavy s debaklem 1:6 (čestný gól Batioja) a nejen tento výsledek budou chtít v sobotu napravit. Týmu kouče Horňáka se v týdnu notně zlepšila nálada, když k tradičně kvalitnímu zápasovému výkonu přibyly poprvé i body a na 300 km dlouhou cestu se můžeme vydat v dobrém psychickém rozpoložení. Kádr je, až na rekonvalescenta Klusáka, kompletní, stoper Tregler se s obličejovou maskou již velmi dobře sžil a také gólmana Švengera již zraněná ruka nijak nelimituje.

Utkání na Městském stadionu má výkop v sobotu, 5. srpna, v 18:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Křepský.

Věříme, že ani v Opavě nebudou chybět žižkovské vlajky a pokud se vydáte Viktorku na druhý konec republiky povzbudit, že se i opavským stadionem ponese to naše : DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!




logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

4:2
logo logo
14. kolo, ChNL, ne 27. 10. 2024

AC Sparta Praha B

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

10:30
8. 10. 2024

Spolupráce s Friends Forever přináší kvalitní servis pro hráče v oblasti pojištění a následné péči při zranění

5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí