Soupeř, pravidla pro postup, zápasy. Přinášíme vám souhrn informací k baráži

12. 6. 2023 | Wear

Viktorku čeká vrchol sezóny v podobě dvou barážových zápasů s Domažlicemi. V článku vám přinášíme základní informace.


SOUPEŘ

TJ Jiskra Domažlice patří mezi tradiční účastníky třetí nejvyšší soutěže a své kvality potvrdila i v tomto ročníku, kdy ovládla svoji skupinu A se ziskem 65 bodů a osmibodovým náskokem. V průběhu soutěže jí byli největšími soupeři béčka Bohemians a Plzně. Domažlice si připsaly 19 výher, osm remíz a jen třikrát odešly z trávníků poraženy. Koučem Jiskry je bývalý profesionální fotbalista (Plzeň, Sokolov) Pavel Vaigl (47). Mezi nejznámější tváře v jeho kádru patří trio Limberský (39), kapitán Mužík (36) a exviktorián Vůch (32). David Limberský odehrál v Domažlicích celý podzim, ale do jarních odvet již nezasáhl. Zkušený Petr Mužík naskočil do všech třiceti zápasů, má na starosti zahrávání penalt a v Jiskře táhne už svoji patnáctou (!) sezónu. Egon Vůch se do sestavy našeho soupeře vrátil na jaře a v jedenácti zápasech se jednou gólově prosadil. Nejlepším střelcem modrobílych je benjamínek Jan Zajíček (20) s 15. brankami. Do posledního domácího utkání nastoupily Domažlice v této sestavě :

Brych – Fedak (46. Rychnovský), Sojka, Vávra (46. Teršl), Mlynařík – Došlý, Mužík, Pavlík (68. Jahn), Vůch (46. Aubrecht) – Zajíček, Dvořák (52. Černý)

Jediné dva vzájemné duely v novodobé éře přinesla sezóna 2015/2016 a v obou případech se radoval Žižkov. Na Seifertce jsme zvítězili 2:1 (Vukadinovič, Hurka), v odvetě v Domažlicích pak 1:0 (Volek).

PRAVIDLA PRO POSTUP

Do F:NL postoupí tým, který získá v zápasech větší počet bodů. Při bodové rovnosti rozhodne o postupujícím lepší skóre. Pokud bude po konci základní hrací doby odvetného utkání bodové i gólové skóre shodné, následuje prodloužení na 2x 15 minut, které se odehraje celé. Pokud by se nerozhodlo ani v prodloužení, následují pokutové kopy, pět na každé straně a případně dál po jedné penaltě až do rozhodnutí.

ZÁPAS V DOMAŽLICÍCH

První utkání se odehraje ve středu, 14. června, v 17:00 na Městském stadionu v Domažlicích. Domažlická Střelnice má kapacitu pro 1229 sedících fanoušků a dalších cca 3500 stojících. Kolem hřiště je atletický ovál. Pokud vyrazíte do Domažlic autem, zabere vám cesta (přes D5) něco přes dvě hodiny. Stejnou dobu trvá cesta přímým vlakem. S přestupem v Plzni strávíte ve vlaku necelé tři hodiny.

Vstupenky v ceně 100,- Kč zakoupíte na pokladně. Druhou variantou je Cestovka SUNNY na Náměstí Míru 129, kde budou vstupenky k dispozici též až do výkopu utkání.

Zápas v Domažlicích odřídí trio sudích Melničuk - Šmat, Jati. Čtvrtým rozhodčím je Zdeněk Mudra, delegátem FA Pavel Franěk.

ZÁPAS NA ŽIŽKOVĚ

Odveta se odehraje v sobotu, 17. června, od 10:15 na stadionu na Seifertově ulici. V tuto chvíli (pondělí večer) je vyprodána hlavní krytá tribuna a do kotle zbývá posledních cca 40 vstupenek. Aktuálně je v řešení možnost zpřístupnění sektoru hostí.

Vstupenky můžete nakupovat ZDE.

Držitelé permanentek a čestných vstupenek mají vstup na barážovou odvetu zdarma.

Delegace sudích na odvetný zápas nebyla zatím zveřejněna.

Těšíme se na vás v hledišti a společně poženeme Viktorku za postupem!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!


logo logo
přát., Příprava, pá 11. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FK Jablonec

1:2
logo logo
13. kolo, ChNL, ne 20. 10. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Zbrojovka Brno

10:15
5. 10. 2024

Viktorka rázně utnula sérii Chrudimi a z východu Čech veze první venkovní výhru

4. 10. 2024

Viktorka bude na hřišti lídra čelit nejlepšímu útoku soutěže

4. 10. 2024

Ve 3. kole MOL Cupu si zopakujeme loňský souboj s Olomoucí

2. 10. 2024

Viktoriáni marně ostřelovali branku Ostravy a přenechali mladým baníkovcům všechny body