Plán na nejbližší tři týdny je prostý, třikrát ven a pak už baráž. Začínáme v sobotu v Živanicích

26. 5. 2023 | Wear

Tři kola před koncem letošního ročníku splnili Viktoriáni svůj první cíl, když si s předstihem zajistili vítězství ve třetiligové skupině B a probojovali se tak do baráže o účast ve F:NL. Na boje o postup, stejně jako o barážového soupeře, si však musí ještě počkat. Nejprve nás čekají závěrečná tři kola, která všechna odehrajeme na stadionech soupeřů. Začínáme v sobotu ve východočeských Živanicích.


Před rokem bylo v malé obci s tisícovkou obyvatel pořádně veselo, tým zakončil sezónu na bronzovém stupínku a bylo co oslavovat. Letos je však nálada poblíž Pardubic diametrálně rozdílná. Živanice se propadly až na samé dno tabulky a nad posledním Benešovem je drží pouze lepší skóre. Přitom vstup do jara neměl náš sobotní soupeř špatný, tři výhry (jedna např. v silném Chlumci) a dvě remízy přivály solidní přísun bodů. Ovšem na konci dubna přišel zlom, pouhé dva body z dvanácti možných znamenaly sešup do suterénních pater a Živanice tak čekají perná poslední tři kola. V tom minulém, ve kterém úspěšně doháněly dvougólové manko v souboji s mladíky z Mladé Boleslavi (2:2), nastoupily Živanice v sestavě :

Frydrych – Buriánek, Spěvák, Václavek, Nikodem – D. Pánek (78. Knespl), Langr, Vobejda, Kopecký (90.+3 Mocanu) – Polák, F. Pánek (72. Svoboda)

O branky se postarali D. Pánek a zkušený záložník Lukáš Kopecký, který je se sedmi trefami nejlepším střelcem týmu.

Pro svěřence kouče Michala Horňáka budou poslední kola již přípravou na barážové boje a bíločervení je rozhodně nemají v plánu podcenit. Na závěrečnou část sezóny se odjeli v týdnu naladit do Krkonoš, kde v rámci třídenního soustředění tužili partu a nabírali sílu. Součástí akce byl i společný vyšlap na Sněžku, kterého se zúčastnili všichni, včetně kompletního realizačního týmu.

Sobotní útkání na stadionku v Živanicích má výkop v 17:00 a jako hlavní jej bude řídit sudí Řeháček.

Přijeďte Viktorku povzbudit!

DĚTI MOJE, HRR NA NĚ!




logo logo
přát., Příprava, pá 22. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

FC Vysočina Jihlava

4:1
logo logo
20. kolo, F:NL, ne 31. 3. 2024

FK VIKTORIA ŽIŽKOV

SK Sigma Olomouc B

10:15
11. 3. 2024

Nejlepší novodobý střelec Viktorky a nezdolný bojovník dává sbohem, zdraví má přednost

10. 3. 2024

Viktorka bodovala na jaře i ve druhém zápase, bitva s Opavou skončila smírně

9. 3. 2024

V jarní domácí premiéře přivítáme na Seifertce osmou Opavu

8. 3. 2024

Představujeme fanouškům partnera Viktorky - Sběrné suroviny UH, s.r.o.